В Закарпатській області берегівські міліціонери провели день відкритих дверей для школярів

В Закарпатській області берегівські міліціонери провели день відкритих дверей для школярів

05.03.15 13:25 0 648
Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Берегівського райвідділу міліції Олександр Михайлов та працівник ВДАІ Берегова Василь Катран провели лекцію для юних слухачів.

Нещодавно до Берегівського райвідділу міліції завітали учні 8-9 класів загальноосвітньої школи №3 м.Берегово.

Основною ціллю «живого» спілкування правоохоронців з підлітками є застереження їх від скоєння необдуманих протиправних вчинків через власну необізнаність та безпечність. Адже часом дитяча витівка може «переслідувати» потім все життя.

Упродовж понад годинної лекції Олександр Михайлов намагався донести до юних слухачів максимум корисної та потрібної для них у майбутньому інформації. Наводив приклади, з якими йому вже доводилося зустрічатися у професійній діяльності.

Роз'яснив, що навіть такі дитячі витівки, як пошкодження меблів, розбиття вікон у школі є адміністративним правопорушенням і карається законом, а в разі, якщо юний бешкетник не досяг віку, з якого настає адміністративна відповідальність, за нього відповідатимуть його батьки. Багато хто з присутніх навіть не здогадувався, що вже досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Адже за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів особа є осудною вже з 14–річного віку.

Не оминув Олександр Михайлов і таку тему, як негативні та згубні наслідки для молодого організму вживання алкоголю та тютюнопаління. Окрім цього, наголосив правоохоронець, вживати ці речовини неповнолітнім в Україні заборонено законом. Він також роз'яснив положення законодавчих документів щодо відповідальності за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв.

У свою чергу старший інспектор ДАІ Василь Катран акцентував увагу підлітків на неухильному дотриманні Правил дорожнього руху задля убезпечення себе та інших від травматизму на дорозі.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ