Закарпатські правоохоронці встановили винуватця смертельної ДТП

Закарпатські правоохоронці встановили винуватця смертельної ДТП

05.03.15 12:18 0 639
Минулих вихідних увечері в м.Берегово на вул. Б.Хмельницького, неподалік угорського консульства, сталася дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль здійснив наїзд на велосипедиста, в результаті отриманих травм той загинув, а водій з місця події втік.

Ввечері до чергової частини Берегівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від 30-річного берегівчанина, який повідомив, що він став очевидцем дорожньо– транспортної пригоди, яка щойно трапилася на вул.Б.Хмельницького.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група та працівники ДАІ. На проїжджій частині дороги, навпроти угорського консульства, лежав чоловік без ознак життя з численними тілесними ушкодженнями. Загиблим виявився 37-річний мешканець м.Берегово.

Автомобіля, що збив людину, на місці пригоди не було. Більш як за 10 метрів від тіла загиблого лежав його велосипед.

Значна відстань між потерпілим та велосипедом і численні деформації «двоколісного коня» свідчили про потужну силу удару під час наїзду та велику швидкість транспортного засобу.

В дію відразу було введено план «Перехват». З метою особистого контролю за розкриттям вказаного кримінального правопорушення на місце скоєння злочину невідкладно прибули заступник начальника УМВС області полковник Василь Русин, заступник начальника УДАІ області Василь Бокоч та начальник берегівської міліції Микола Куриця.

Небайдужі перехожі, які стали очевидцями трагічної ДТП, повідомили правоохоронцям, що бачили, як автомобіль на великій швидкості здійснив наїзд на велосипедиста, коли той перетинав дорогу по пішохідному переходу. Після удару авто, не зупиняючись, покинуло місце ДТП. Назвали свідки і ймовірну марку, колір та прикмети злощасної автівки.

На місці події слідчі провели детальний огляд. Було залучено також експертів-криміналістів Науково-дослідного центру при УМВС області.

Подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Санкція статті передбачає покарання на строк від трьох до восьми років позбавлення волі.

- Менш ніж за добу оперативники карного розшуку встановили винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди, ним виявися 42-річний мешканець Виноградівщини, водій автомобіля «Ауді» на угорських номерах, - повідомив начальник Берегівського РВ УМВС підполковник міліції Микола Куриця. – Суттєву допомогу в цьому надали небайдужі громадяни.

Правоохоронці вкотре наголошують водіям, що в разі ДТП слід негайно зупинити транспортний засіб та залишатися на місці події до прибуття працівників міліції, а також повідомити правоохоронні органи про саму ДТП. А головне – слід надати невідкладну медичну допомогу постраждалим і викликати «швидку».

Залишення потерпілого без допомоги тягне за собою кримінальну відповідальність згідно ст.135 Кримінального кодексу України. За це передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк. А в разі, якщо особа померла, то винного можуть позбавити волі строком від 3 до 8 років.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинь: засуджено ...

КОМЕНТАРІ