Переселенців зі Сходу залучатимуть до підприємницької діяльності у Тернополі

Переселенців зі Сходу залучатимуть до підприємницької діяльності у Тернополі

05.03.15 12:08 0 620
На черговому засіданні виконавчого комітету було затверджено ряд заходів щодо залучення суб’єктів господарювання з окупованих територій та зони бойових дій до здійснення підприємницької діяльності на території Тернополя.

«Комплекс заходів, який був прийнятий на засіданні виконкому, включає у себе широкий спектр допомоги внутрішнім переселенцям, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Ми шукаємо можливості для працевлаштування переселенців, ведення ними підприємницької діяльності, а також забезпечення переселенців житлом, а їх дітей місцями у навчально-виховних комплексах».

Загалом, у програмі передбачено створення реєстру приміщень, які б могли використовувати у своїй діяльність підприємці зі Сходу, створення інформаційного ресурсу щодо наявності житла для переселенців та бази громадян міста, які мають можливість у себе тимчасово розмістити переселенців.

Щодо забезпечення роботою, то розпочинається організація громадських робіт, перепідготовка та підвищення кваліфікації, пропонується внутрішньо переселеним особам одноразова виплата для допомоги у організації підприємницької діяльності і т.д. Також планується відкриття «гарячої» телефонної лінії для координації роботи стосовно надання допомоги сім’ям переселенців та суб’єктам господарювання зі Сходу України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині працює 22 ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ