На Хмельниччині герої житимуть у віках

На Хмельниччині герої житимуть у віках

05.03.15 13:13 0 641
3-го березня в актовій залі Старокостянтинівської гімназії імені Героя України С.М.Бондарчука відбувся вечір-реквієм присвячений Героям Небесної Сотні і Герою України Сергію Бондарчуку.

В рамках заходу відбулося вручення атестату про присвоєння звання Почесного професора Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Герою України Бондарчуку С.М. посмертно. Щоб вшанувати пам'ять Сергія Михайловича, до гімназії завітали заступник голови – керівник апарату Хмельницької ОДА, член вченої ради Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Л.В.Стебло, міський голова Старокостянтинова М.С.Мельничук, директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА О.І.Фасоля, ректор Хмельницького інституту В.Є.Берека.

Зал гімназії зібрав педагогів,учнів та громадськість міста.

До присутніх звернулася Леся Стебло: «Ту справу, яку розпочали Герої, ми маємо продовжити. Якщо ми своїми діями і вчинками будемо гідні їхньої пам'яті, то вони дійсно житимуть вічно. Cергій Михайлович був одним з тих прикладів, як потрібно любити державу, як потрібно любити життя. Це була людина з великої літери, сильна духом і любов'ю до свого народу.

Леся Василівна вручила атестат про присвоєння звання Почесного професора Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Герою України Бондарчуку С.М. дружині Сергія Михайловича Т.В.Бондарчук.

Директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА О.І.Фасоля зазначив: «Людина може стати професором, працюючи над науковими роботами все життя, а може професором народитися. Професором людяності, порядності, мужності, патріотизму був і є С.М.Бондарчук».

Міський голова Микола Мельничук у своєму виступі, зокрема, сказав, що добре знав Сергія Бондарчука як толерантну, принципову людину: «Відомі заслуги Сергія Михайловича у педагогічній діяльності, заслуги перед Україною. ми маємо бути патріотами і не допустити будь-яких проявів сепаратизму, бути єдиними і перемогти ворога. Це буде найкращою пам'яттю Героям Небесної Сотні.»

Ректор Хмельницького інституту В.Є.Берека повідомив, що найблищим часом планується видання спецвипуску педагогічного журналу інституту з науковими розробками талановитого вчителя С.М.Бондарчука та учителя з Шепетівки Героя України М.С.Дзявульського.

Діяльність С.Бондарчука у школі пригадала директор гімназії Л.М.Боднар, зворушливий вірш про Героїв Небесної Сотні прочитав, виступаючи перед присутніми перший директор гімназії Г.В.Мудрик.

Змістовну та хвилюючу літературно-музичну композиції з використанням документального відео трагічних подій на Майдані провели учні гімназії.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ