У Львівській області у квартирі розбився медичний термометр

У Львівській області у квартирі розбився медичний термометр

05.03.15 12:20 0 966
3 березня о 22:43 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в квартирі у м. Трускавець по вул. Стебницька, 72 розбився медичний термометр.

Власник квартири, 1992 року народження, зібрав механічним способом ртуть у кількості 2 г та передав ємність працівникам ДСНС для подальшої утилізації.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, якщо у приміщенні розбився ртутний термометр, слід негайно вивести з приміщення всіх людей, у першу чергу дітей, інвалідів, людей похилого віку. Відчиніть у приміщенні усі вікна. Вологою марлевою пов'язкою захистіть органи дихання.

Великі кульки ртуті слід збирати спринцівкою і скидати їх у скляну банку з мильно-содовим розчином, а більш дрібні кульки треба зібрати щіточкою на папір і теж скинути в банку. Ємність необхідно щільно закрити кришкою.

Використання пилососу для збирання ртуті – категорично забороняється! Вимийте забруднені місця мильно-содовим розчином (400 грамів мила і 500 грамів кальцинованої соди на 10 літрів води). Зачиніть приміщення після обробки так, щоб не було сполучення з іншими приміщеннями, і провітрюйте протягом трьох діб.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: засуджено ...
Наступна новина: На Житомирщині оперативники ...

КОМЕНТАРІ