В Закарпатській області свалявські рятувальники вчили молодь як діяти в разі надзвичайних подій

В Закарпатській області свалявські рятувальники вчили молодь як діяти в разі надзвичайних подій

05.03.15 09:21 0 688
3 березня у Свалявському технічному коледжі Національного університету харчових технологій відбулася лекція з питань цивільного захисту, організована фахівцями районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області. У заході взяли участь представники викладацького складу навчального закладу і близько сотні студентів вишу.

Під час лекції молодь поінформували про порядок дій під час виявлення підозрілих предметів. Зокрема, студентам розповіли, як вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших. Для цього варто запам’ятати їхні характерні ознаки, а саме невідповідність предмету до навколишньої обстановки, наявність звуків, що лунають від пристрою, а також присутність джерел живлення чи дротів на механізмі. Далі слухачів лекції ознайомили з переліком правильних дій під час виявлення ВНП, як-то огородити місце знахідки, попередити оточуючих про небезпеку й зателефонувати до служби порятунку «101».

Крім цього, під час лекції порушили тему дій під час розливу ртуті. Так, студентам повідомили, що при значному витоку небезпечної рідини слід одразу повідомити про подію до оперативно-рятувальної служби. При цьому молоді пояснили, як можна самотужки усунути наслідки розливу ртуті з розбитого градусника вдома. Прослухана інформація не залишила студентів коледжу байдужими, адже кожен із них усвідомлює, що як ніколи необхідно знати основні правила безпеки при надзвичайних подіях.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ