Рятувальники з маленькими переселенцями зі Сходу України не тільки відпочили на «Острові розваг»,а й нагадали правила безпеки

Рятувальники з маленькими переселенцями зі Сходу України не тільки відпочили на «Острові розваг»,а й нагадали правила безпеки

05.03.15 10:02 0 586
Цієї весни школярі перебувають на вимушених канікулах через запроваджені карантинні заходи. Тож співробітники прес-служби та психологи ДСНС Житомирщини вирішили надати допомогу в організації дозвілля дітей-переселенців, створивши для них можливість з користю для фізичного розвитку провести час в спортивних та інтелектуальних розвагах. Ініціативу рятувальників підтримав центр сімейного відпочинку «Острів розваг» в м. Житомирі.

3 березня на території центру майже 20 вимушених переселенців різного віку, які тимчасово проживають у готелі «Житомир», упродовж двох годин відпочивали на атракціонах та випробовували свої сили у спортивних розвагах. У розпорядженні найменших переселенців опинився «Лабіринт», де дітвора не лише разом із рятувальниками шукала вихід, а й вдосконалювала міць організму на спортивних знаряддях.

Підліткам організатори запропонували катання на роликових ковзанах. Працівники ДСНС допомогли їм не тільки вперше стати на ролики, але й навчили достатньо впевнено рухатися між фішками, імітуючи безпечне ковзання на льоду.

По закінченню розваг рятувальники провели для дітлахів інтерактивну гру на знання правил безпеки, а найбільш ерудовані хлопчаки та дівчата отримали на згадку за правильні відповіді поживні та корисні соки, надувні кульки із символікою ДСНС та сувеніри.

- Це вже не перша зустріч рятувальників з вимушеними переселенцями зі Сходу України,- зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин. - На область прийняла понад 7 тисяч осіб, 445 з яких компактно проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях. Рятувальники намагаються допомогти їм в першу чергу психологічно адаптуватися до нових, хоч і тимчасових умов проживання, в тому числі і через організацію пізнавально-розважальних заходів. Також, об’єднуючи зусилля із органами влади, волонтерськими та релігійними організаціями, Товариством Червоного Хреста, вимушені переселенці отримують одяг, продукти харчування, матеріальну та соціально-педагогічну допомогу. 791 особі надано психологічну консультативну допомогу.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ