В Житомирській області рятувальники тренувалися ліквідовувати надзвичайну ситуацію,пов’язану з вибухом та пожежею на хлібзаводі

В Житомирській області рятувальники тренувалися ліквідовувати надзвичайну ситуацію,пов’язану з вибухом та пожежею на хлібзаводі

05.03.15 12:14 0 647
3 березня сили цивільного захисту Ємільчинського району відпрацьовували алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на об’єктах виробництва. Навчання пройшли на Ємільчинському хлібзаводі.

О 10:23 у приміщенні цеху заводу працівники знайшли невідомий підозрілий предмет за зовнішніми ознаками схожий на вибухівку. Про це інформація надійшла до правоохоронних органів. А тим часом на заводі вже проведена екстрена евакуація людей з приміщень та території, вжиті заходи щодо запобігання паніки та обмеження доступу сторонніх осіб. На місце події прибувають правоохоронці для проведення слідчо-оперативних дій і знешкодження вибухонебезпечного предмету.

Однак тактичний задум керівництво навчань ускладнило: під час проведення обстеження підозрілого предмету вибухотехнічною службою УМВС стався вибух. Внаслідок чого частково зруйноване перекриття в цеху, 1 працівник загинув та 2 працівники, які знаходилися в оточенні, отримали травми. Вибух призвів до пожежі.

Тож на третьому етапі відпрацьовувалися дії щодо оперативного інформування та залучення спеціалізованих служб цивільного захисту, у першу чергу рятувальників 18-ї державної пожежно-рятувальної частини. Прибулі за викликом вогнеборці, провели пошуково-рятувальні роботи, і не виявивши більше загиблих та травмованих осіб, розпочали гасіння умовної пожежі.

Бригада швидкої медичної допомоги медицини катастроф надала постраждалим першу медичну допомогу та доправила їх до найближчих лікувальних закладів районного центру. Аварійні бригади газової служби та районних електромереж відключили об’єкт від постачання, а КП «Водоканал» забезпечив підняття тиску у водомережі селища. В цей час співробітники ДАІ перекрили дорогу та обмежили проїзд транспорту до підприємства.

Під час ліквідації надзвичайної ситуації окремо працювала районна комісія з питань ТЕБ та НС. А на місці події – штаб з ліквідації надзвичайної ситуації за участю керівництва районної державної адміністрації, районних підрозділів ДСНС, МВС, СБУ, прокуратури.

Основною метою навчань було перевірити готовність спеціалізованих підрозділів до дій в режимі надзвичайної ситуації, відпрацювати комплекс організаційних і практичних заходів усіх ланок районної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ