Країна не зрушиться з місця,якщо всі квоти і далі будуть у олігархів,– Рибчинський

Країна не зрушиться з місця,якщо всі квоти і далі будуть у олігархів,– Рибчинський

05.03.15 12:48 0 591
У часи кризи українські олігархи ще більше укріпили свої позиції, адже їхні активи – у доларах, тож відповідно, робоча сила для них стала дешевшою. В той час, як прості українці живуть чи не на останньому подиху. На політику країни і далі йде вплив олігархату. Коли подивитись на голосування по партіях, то відразу ж стає зрозуміло, хто годує ту чи іншу політсилу.

Про це під час хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK) заявив відомий композитор, народний депутат України Євген Рибчинський.

На думку Рибчинського-молодшого економічна криза у країні допомогла олігархату лише зміцнити свої позиції, адже у них в наявності – валюта. Тим часом прості українці вже вичерпали чи не всі свої запаси.

«Люди бідніють і зараз живуть чи не на останньому подиху. Вони хочуть бачити бодай якусь перспективу, щоб зрозуміти виживуть чи ні. Звичайно, вони патріотичні і хочуть, щоб Україна перемогла. Але їхнього запасу вже, на жаль, не вистачає», – наголошує нардеп.

У ситуації, що склалася Рибчинський частково звинувачує попередню владу, адже до приходу Януковича зовнішній борг України становив 20 млрд. А уже на кінець його каденції сума виросла до 43 мільярдів. Тобто, за три роки необдуманого правління позика країни зросла більше, ніж удвічі.

«Для того, щоб розуміти, як живе країна і скільки їй потрібно, щоб вижити слід усвідомити – нам вистачить і 15 млрд. Все решта крадеться. Система, яку запустила попередня влада, процвітає і зараз. Не можна звинувачувати президента в тому, що крадуть. Крадуть не через те, що немає запобіжних методів, а тому що половина міністерств – фактично фірми переводу готівки. Я не хочу образити професіоналів, але половину міністерств просто непотрібні. До прикладу, міністерство культури. У нас же в кожній «багадєльні» є свій відділ культури. Чим займаються ці люди і де ця культура?», – наголошує композитор.

Рибчинський переконаний: олігархат і далі успішно впливає на політику країни через «свої» партії у парламенті. Мовляв, дивишся на результати голосувань і відразу ж стає зрозуміло, хто чиї інтереси представляє. До прикладу, у голосуванні «Народного фронту» по «Укрнафті» всім є зрозумілим, що голосували люди Коломойського.

«Потрібно нарешті зрозуміти: якщо в одного олігарха – канали, в іншого – всі квоти по хімгалузі, ще в одного – всі банки, то куди ми можемо зрушитися», – обурюється Євген Рибчинський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські свободівці ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ