На Житомирщині міліція затримала бурштиношукачів

На Житомирщині міліція затримала бурштиношукачів

06.03.15 11:35 0 630
Результатом дводенних масштабних рейдів, проведених правоохоронцями в Овруцькому районі, стало викриття житомирян у незаконному видобутку сонячного каміння та вилучення з незаконного обігу вогнепальної та холодної зброї. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Місцева громада Овруччини звернулася до органів влади та місцевого самоврядування зі скаргами на незаконні посягання підпільних видобувачів бурштину у північних місцевостях району. Відтак за спільним рішенням Житомирської облдержадміністрації та УМВС України в області на території Овруцького району правоохоронці провели масштабні заходи з виявлення та припинення протиправних діянь, пов'язаних з незаконним видобутком надр.

Близько 22 години 3 березня рейдовий наряд працівників міліції, залучених до проведення цих заходів, у лісовому масиві неподалік одного з сіл району затримав двох жителів м. Житомира, 21-го та 25-ти років. Виявилося, що молодики за допомогою мотопомпи, обладнаної на базі автомобіля ГАЗ-63, розмивали ґрунт і таким чином видобували бурштин.

Слідчо-оперативна група Овруцького райвідділку міліції, яка прибула на місце затримання, вилучила у молодиків, окрім спеціального обладнання, ще й 200 грамів щойно здобутого сонячного каміння.

Нині за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.240 (Порушення охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Уже наступного дня, 4 березня, під час подальшого відпрацювання у цьому ж населенному пункті правоохоронці затримали ще одного молодика. Під час поверхневого огляду у 24-річного хлопця було вилучено пістолет ТТ, споряджений набоями калібру 7,62 мм, та мисливський ніж з 30-сантиметровим лезом.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Молодика було доставлено до Овруцького райвідділу для встановлення усіх обставин та походження вилученої у нього зброї, яку направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження.

– Нині відпрацювання Овруцького району рейдовими групами працівників міліції триває. Ми закликаємо долучитися до цієї роботи й усіх небайдужих полісян та повідомляти до міліції про появу у місцях нелегального видобутку всіляких «ділків». На кожне із таких звернень буде відповідне реагування оперативних працівників, - прокоментував т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Колодій: "Для ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ