Луцьк поглиблює співпрацю з Івано-Франківськом та Жешувом у сфері соціального захисту

Луцьк поглиблює співпрацю з Івано-Франківськом та Жешувом у сфері соціального захисту

06.03.15 10:32 0 615
Представники департаменту соціальної політики та Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, депутатського корпусу Луцької міської ради продовжують налагоджувати співпрацю у сфері соціального захисту із колегами з Івано-Франківська та Жешува (Республіка Польща). 3-5 березня делегація з Луцька на чолі із секретарем Луцької міської ради Сергієм Григоренком взяла участь у зустрічі з мережевої співпраці, що відбулася в Івано-Франківську в рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Працівники соціальних установ ознайомилися із діяльністю своїх колег з Івано-Франківська та Жешува, обговорили актуальні питання у сфері соціального захисту населення та відвідали ряд ключових соціальних установ міста Івано-Франківськ: департамент соціальної політики, територіальний центр соціального захисту, центр нічного перебування для осіб без постійного місця проживання. Протягом обговорень велике зацікавлення викликав досвід польських колег у залученні громадських та релігійних організацій до надання послуг соціального захисту населення.

Натомість депутати Луцької міської ради взяли участь у спільному засіданні із представниками міських рад Івано-Франківська та Жешува. У ході зустрічі були представлені найкращі практики у сфері соціального захисту населення. Зокрема, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко ознайомив колег із діяльністю Центру надання адміністративних послуг та розповів про надання допомоги учасникам антитерористичної операції та їх родинам і внутрішньо переміщеним особам на території Луцька.

Це вже не перша зустріч, що проходить у рамках проекту: до цього аналогічні заходи з метою поглиблення співпраці міст у сфері культури та соціального захисту відбулися у Луцьку та Жешуві. Крім того у рамках проекту відбувся ряд заходів для соціально незахищеного населення та втілено культурні ініціативи різноманітного спрямування. Також проект передбачає проведення у Луцьку фестивалю сучасного мистецтва Арт Територія.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ