«Луцькводоканал» оновлює обладнання

«Луцькводоканал» оновлює обладнання

06.03.15 09:43 0 613
У рамках виконання Інвестиційної програми 2015 року КП «Луцькводоканал» здійснює технічне переоснащення об'єктів підприємства.

Не дивлячись на непросту економічну ситуацію, КП «Луцькводоканал» веде постійну роботу над вдосконаленням технічного рівня, впровадженням енергоефективних технологій та обладнання.

Зокрема, з метою підвищення якості послуг з централізованого водопостачання на Дубнівському водозаборі КП “Луцькводоканал”, нещодавно працівники підприємства встановили та налагодили нове обладнання для пом'якшення води ECOSOFT, що використовується в електролізній установці. Оновлення обладнання стало можливим завдяки інвестиційній складовій, яка закладена в тарифах на водопостачання і водовідведення в 2015 році.

Зі слів майстра цеху НОСВ Анатолія Сухалевича (на фото), основною функцією нової установки є пом'якшення води, яка використовується в електролізній установці, що дозволить продовжити експлуатаційний термін електродів в даних установках. – «Принцип роботи нового обладнання наступний - вхідна вода проходить через спеціальний фільтрувальний матеріал — катіоннообмінну смолу, який притягує з води солі жорсткості і замінює їх на нешкідливі іони натрію, які не утворюють відкладень і накипу на стінках труб і нагрівальних елементах. Тобто, солі жорсткості залишаються в фільтрувальному матеріалі, а чиста вода потрапляє в електролізну установку. Коли концентрація накопичених іонів кальцію досягає критичних параметрів — установка автоматично виходить на промивання. Тобто установка працює повністю в автоматичному режимі і не потребує постійного технічного обслуговування. Відповідно, встановивши таке обладнання ми таким чином збільшуємо термін роботи електродів в електролізній установці, зменшуємо кількість накипу і свого роду змінюємо структуру води. Якщо на даний час ми здійснюємо промивку електродів 2 рази в тиждень, то встановивши дане обладнання, ми зможемо це робити 1 раз в 12 днів, що, в свою чергу, дасть можливість економити сіль, яку ми використовуємо для виготовлення соляного розчину для подальшого електролізу.»

Разом з цим, виконуючи заходи Інвестиційної програми на поточний рік, на КП «Луцькводоканал» проводяться роботи з оновлення насосного обладнання на каналізаційних насосних станціях. На підприємством закуплено та встановлено на чотирьох КНС нові сучасні енергоефективні насосні агрегати.

Паралельно з цим встановлюються прилади загальнобудинкового обліку води. З початку 2014 р. уже встановлено 89 загальнобудинкових лічильників. У подальших планах – реконструкція ділянок водогону від вул. Дубнівська до вул. Єршова, модернізація насосного обладнання на підвищувальній насосній станції та оновлення спецтехніки для аварійно-відновлюваних робіт.

На КП «Луцькводоканал» через непросту економічну ситуацію не має змогу на впровадження масштабних проектів, але заплановані роботи виконуються повністю. Нагадаємо, що вкінці 2014 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг затвердила Інвестиційну програму КП «Луцькводоканал» на 2015 рік.

Головною метою програми є здійснення заходів в сфері водопостачання та водовідведення, спрямованих на розв'язання проблем енергозбереження, зменшення втрат (витоків) води та поліпшення екологічної ситуації завдяки технічному переоснащенню та реконструкції об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства. Обсяг фінансування на 2015 рік становить 2.5 млн. грн. Усі заходи, які передбачені інвестиційною програмою, виконуються за власні кошти підприємства, які закладені в амортизаційних відрахуваннях в структурі тарифів.

Звертаємо увагу, що всі роботи проводились і проводяться задля поліпшення якості водопровідної води, безперебійного водопостачання та водовідведення, а також зменшення кількості аварій на мережах. В свою чергу нагадуємо споживачам не забувати своєчасно сплачувати за послуги надані комунальним підприємством «Луцькводоканал», адже лише вчасна оплата дозволить безперебійно отримувати воду в своїх домівках.

Прес-служба КП «Луцькводоканал»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки небайдужості ...
Наступна новина: Наша Служба втратила трьох ...

КОМЕНТАРІ