На Волині райвідділ міліції відкрив двері учням школи

На Волині райвідділ міліції відкрив двері учням школи

06.03.15 12:06 0 684
Знайомство із професією правоохоронця та профілактика правопорушень серед підлітків – таку мету ставили міліціонери, організовуючи день відкритих дверей.

Захід відбувся у Локачинському районному відділі УМВС України у Волинській області. Насамперед школярів кисилинської загальноосвітньої школи запросили до світлиці, де начальник райвідділу міліції Олег Кічук привітно зустрів гостей, поспілкувався з дітьми, розповів про основні завдання, які виконують працівники внутрішніх справ, та ознайомив їх із особливостями повсякденної роботи всіх підрозділів.

Юнаки і дівчата почули чимало корисної інформації з приводу служби в органах, а також дізналися про те, якими навичками потрібно володіти, аби стати міліціонером.

– На плечі правоохоронців лягають значні навантаження, тому, якщо ви оберете в майбутньому цей шлях, уже зараз потрібно наполегливо готуватись і фізично, і морально. Та головне – мати велике бажання допомагати людям, адже наша основна мета – захист прав усіх громадян, – зазначив Олег Кічук.

Підліткам показали, як правильно відбирати відбитки пальців, дев'ятикласник локачинської гімназії Вадим Веремчук, який перебуває на профілактичному обліку в кримінальній міліції у справах дітей, продемонстрував школярам прийоми рукопашного бою.

Після цього юних гостей запросили на оглядову екскурсію коридорами міліції. У супроводі старшого оперуповноваженого кримінальної міліції у справах дітей Олени Павлюк учні побували в приміщенні чергової частини та познайомились із обов'язками чергових працівників, побачили ізолятор для тимчасового утримання. Утім найбільше захоплення гостей викликала демонстрація окремих зразків стрілецької вогнепальної зброї та спецзасобів, які використовують у службовій діяльності правоохоронці. Тим більше, що після демонстрації всі охочі мали змогу потримати зброю та зробити фото напам'ять.

– Візит у міліцію став для нас надзвичайно пізнавальним. Ми змогли не по телевізору побачити, що таке міліція, які функції вона виконує, яку зброю має для затримання небезпечних злочинців. Нам показали приміщення, у яких перебувають підозрювані особи, і застерегли від протиправних вчинків, – такими враженнями ділилися школярі після цікавої і насиченої зустрічі із правоохоронцями.

Марія ТКАЧУК,

Локачинський РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі до ...

КОМЕНТАРІ