Валерій Коровій: «Ми повинні бути патріотами,повинні єднатися. Бо в єдності – велика сила» (+фото)

Валерій Коровій: «Ми повинні бути патріотами,повинні єднатися. Бо в єдності – велика сила» (+фото)

06.03.15 08:22 0 633
Перебуваючи з робочою поїздкою у Липовецькому районі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав загальноосвітню школу у селі Росоша та Липовецьку ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, де поспілкувався з педагогічними колективами навчальних закладів.

Звертаючись до учительської громади, керівник Вінниччини зазначив, що нині держава переживає чи не найбільш драматичний період свого розвитку, та водночас життя рухається вперед, і вчителі, працюючи з дітьми, як ніхто, розуміють це.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що керівництво держави докладає максимум зусиль, аби забезпечити мир в Україні. Та разом з тим той нестабільний стан, який є на - наслідок дії сторонніх сил, які мають за мету якщо не військовими, то економічними методами здолати Україну. «Ми повинні це дуже добре розуміти. А водночас працювати, розвивати економіку, створювати робочі місця. Ми повинні бути патріотами, повинні єднатися, тому що в єдності - велика сила», - наголосив Валерій Коровій.

Як зазначив очільник Вінниччини, основне завдання Президента України - максимальна консолідація та забезпечення розвитку регіону, галузевих напрямів. Тому обласна влада ставить перед собою цілі, які б дозволили дати поштовх для розвитку територій. «Ми на порозі серйозних кроків, пов'язаних з децентралізацією влади, за якої значна частина повноважень поступово передається з центру на базовий рівень. І в цьому процесі ми маємо розуміти, що органи місцевого самоврядування спроможні цю владу взяти і ефективно її використати», - зауважив голова ОДА. За словами Валерія Коровія, реформа децентралізації торкнеться, в першу чергу, системи регіональних органів влади. Вже зараз започаткований процес бюджетної децентралізації, першими елементами якої є внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів.

Торкнувся керівник Вінниччини і питань розвитку освітньої сфери, зауваживши, що ця галузь залишається пріоритетною. Голова облдержадміністрації повідомив, що в усіх районах області вирішено проблему харчування учнів початкової школи та передбачено, відповідно до законодавства, виплату педпрацівникам надбавки за престижність праці. Крім того, нині відпрацьовуються механізми забезпечення оздоровлення дітей, приділяється належна увага питанню учнівського підвозу. Водночас Валерій Коровій акцентував увагу на зміни у системі формування доходів, що матиме позитивний вплив на сферу освіти: в рамках бюджетної децентралізації на галузь передається цільова субвенція з державного бюджету, і використати її на інші цілі ніхто не має права.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Ланівцях ...

КОМЕНТАРІ