На Вінничині у процесі децентралізації влади досвід села Росоша Липовецького району може слугувати прикладом ефективної діяльності органів місцевого самоврядування (+фото)

На Вінничині у процесі децентралізації влади досвід села Росоша Липовецького району може слугувати прикладом ефективної діяльності органів місцевого самоврядування (+фото)

06.03.15 09:47 0 665
Таке переконання висловив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, відвідавши з робочою поїздкою село Росоша, що на Липовеччині.

У рамках свого візиту керівник Вінниччини ознайомився з роботою місцевих навчальних закладів та промислових об'єктів, що функціонують на території Росоші. Зокрема, Валерій Коровій оглянув матеріально-технічну базу Росошанського дитячого садка, де нині виховуються 73 дитини, а також завітав до місцевої школи. Затим відвідав елеватор «Кусто Агро», що з 2012 року функціонує на території сільської ради, та хлібопекарський цех ТОВ «Прод-Мова», ознайомившись з асортиментом продукції, технологією та обсягами виробництва. У зв'язку з початком бюджетної децентралізації ці підприємства відтепер наповнюють сільський бюджет і тим самим відкривають нові можливості для розвитку територіальної громади.

Побаченим голова облдержадміністрації залишився задоволений. «Цей рік має свої особливості, але мені імпонує бачення керівництва району, сільського, селищного голів, директорів шкіл – вони дивляться в завтрашній день, планують, як розвиватимуть конкретні бюджетні заклади, - зазначив Валерій Коровій. - Приємне враження залишилося й від відвідин невеличкої промислової зони в Росоші. Таких зон у Вінницькій області є досить багато, особливо в місцях розміщення колишніх цукрових заводів, транспортних розв'язок, тому цей досвід має важливе значення».

Керівник регіону також зауважив, що в контексті проведення децентралізації влади, коли велика частина повноважень буде переходити якраз на базовий рівень - територіальним громадам, районам, росошанський досвід може бути корисним для інших громад Вінниччини та слугувати прикладом ефективної діяльності органів місцевого самоврядування.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі розпочато ...
Наступна новина: Закарпаття: на Берегівщині ...

КОМЕНТАРІ