Стратегія регіонального розвитку Вінниччини до 2020 року визначає стратегічні та операційні цілі розвитку області на довгострокову перспективу (+фото)

Стратегія регіонального розвитку Вінниччини до 2020 року визначає стратегічні та операційні цілі розвитку області на довгострокову перспективу (+фото)

06.03.15 09:04 0 636
Про це зазначив перший заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей під час засідання робочої групи з обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року , яке відбулось 5 березня.

«Працівниками Департаменту регіонального економічного розвитку ОДА проведено роботу з узагальнення всіх надісланих матеріалів та пропозицій, що дало змогу доопрацювати та привести у відповідність вже розроблену Стратегію регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року із Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року»,- повідомив Володимир Репей.

В Стратегії, що складається зі вступу, додатків та 9 розділів, подано детальний аналіз показників соціально-економічного розвитку Вінницької області до 2020 року.

В процесі підготовки документу було відібрано «внутрішні»(сильні та слабкі сторони ) та «зовнішні» (сприятливі можливості та загрози) фактори, тобто розроблено SWOT-аналіз Вінницької області, що дозволило виявити взаємозв'язки між факторами та сформулювати порівняльні переваги, виклики і ризики, які є основою для стратегічного вибору - формулювання стратегічних та операційних цілей розвитку області на довгострокову перспективу.

Як зазначив перший заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації , Стратегією – 2020 визначено основні 6 стратегічних цілей розвитку Вінниччини:

1. Забезпечення територіальної цілісності області;

2. Диверсифікація структури економіки області та розвиток інновацій;

3. Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин;

4. Екологічна безпека області;

5. Розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області;

6. Розвиток місцевого самоврядування. Бюджетна децентралізація та міжбюджетні відносини.

Документом визначено та описано ключові проблеми розвитку області, принципи реалізації стратегії, пріоритетні напрями розвитку економіки області ("точки росту") та механізми реалізації стратегії.

Далі учасники робочої групи приступили до обговорення проекту та внесення змін до нього, з урахуванням останніх пропозицій, що надійшли від Інституту соціальних інновацій та ініціативної групи науковців Донецького Національного університету. Також були уточнені показники соціально-економічного розвитку області та окремих об'єктів у додатках до стратегії;

Згідно процедури, проект Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року має бути винесений на громадське обговорення шляхом оприлюднення на офіційному сайті ОДА ( обговорення триватиме близько місяця, але не менше, як 21 день).

Тож головуючий запропонував учасникам робочої групи завершити усі роботи над проектом до кінця наступного тижня, тобто – до терміну його публікації.

Далі доопрацьований проект стратегії буде винесений головою ОДА на розгляд комісій обласної Ради.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканці Хмельниччини з ...
Наступна новина: "Площа Ринок чи ...

КОМЕНТАРІ