На Вінничині ухвалено урядові зміни до Державного бюджету на 2015 рік

На Вінничині ухвалено урядові зміни до Державного бюджету на 2015 рік

06.03.15 10:21 0 586
Верховна Рада України 2 березня ухвалила внесені Кабінетом Міністрів України зміни до Державного бюджету на 2015 рік. За відповідний проект закону № 2147 проголосували 273 народні депутати.

Внесення зміни до Державного бюджету на 2015 рік було однією з умов для отримання траншу від МВФ. Вони базуються на результатах переговорів із міжнародними кредиторами, і в першу чергу з Міжнародним валютним фондом.

З огляду на зміну прогнозу щодо основних макроекономічних показників, було відкореговано планові доходи та видатки Державного бюджету.

Окрім того, збільшення надходжень бюджету також очікується за рахунок збільшення ставки рентних платежів для газовидобувних компаній, в яких держава володіє 50%+1 акцій. Доходи бюджету збільшені на 22,5 млрд. грн.

Дефіцит сектору загальнодержавного управління (який включає не лише дефіцит державного бюджету, але й також дефіцит «Нафтогазу» та видатки по рекапіталізації банків та Фонду гарантування вкладів) завдяки запропонованим крокам зменшиться. Якщо в 2014 році він становив 13,4% ВВП, то в 2015 році ми плануємо зменшити його до 8,8% ВВП.

Зокрема, це відображає скорочення на дві третини фінансування державою компанії «Нафтогаз» та помірні зміни в фінансуванні Пенсійного фонду.

Документом передбачено 300 мільйонів гривень на будівництво житла для учасників антитерористичної операції. Додатково 3 мільярди гривень виділяється на допомогу тимчасово переміщеним особам. 12,5 мільярда гривень додатково направляється на фінансування субсидій для малозабезпечених громадян.

Субвенція у розмірі 100 млн. грн. виділяється місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких шкіл, які до 2015 року отримували підтримку із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати непрацездатності.

Українські аграрії отримають 550 млн. грн. державної допомоги (на заходи зі здешевлення кредитів в аграрному комплексі - 300 млн. грн., 250 млн. - на державну підтримку галузі тваринництва).

Після затвердження змін до бюджету та виконання «попередніх заходів» Україною, 11 березня 2015 Рада директорів МВФ зможе затвердити надання кредиту.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери вилучили ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ