В Житомирській області двоє неповнолітніх юнаків врятували чоловіка,який провалився під кригу

В Житомирській області двоє неповнолітніх юнаків врятували чоловіка,який провалився під кригу

06.03.15 10:38 0 620
До Управління ДСНС Житомирщини надійшов лист від Центру професійно-технічної освіти обласного центру, в якому описувався героїчний вчинок двох хлопців, 17-річного Мазура Вадима та його друга 14-річного Заїку Сергія, що стався у селі Волиця Житомирського району.

17 січня Вадим та Сергій повертались додому з магазину. Треба було йти через місцевий ставок. Підходячи до водойми, хлопці почули крик про допомогу. Незважаючи ні на що, вони одразу кинулись до місця події. Підбігши ближче, юнаки побачили червону куртку, що плавала у воді. Сам же чоловік - господар куртки – вже знаходився під водою. Знесиленими руками він із останніх сил тримався за крижину.

Сергій зняв свою куртку і, тримаючи її за один рукав, інший кинув потопаючому. Разом хлопці витягли чоловіка на поверхню. Постраждалий був зовсім знесилений, так як довгий час перебував у воді. Він попросив хлопців дати йому відпочити на льоду. Проте, юні рятувальники розуміли, що на кону стоїть життя людини і кожна хвилина важлива. Вони взяли його попідруки та потягли додому.

Чоловік відмовляли ноги і не міг йти, періодично він втрачав свідомість, проте юнаки не розгубились. Привівши його додому, Вадим та Сергій зняли з чоловіка мокрий одяг і разом з місцевим фельдшером, яка проживала по сусідству, викликали швидку та надали чоловіку першу медичну допомогу.

Дружина врятованого по сьогоднішній день не може виказати хлопцям усіх слів вдячності: «Я не знаю, щоб я робила, якби не ці янголята. Мій чоловік – заядлий рибалка. Він пішов подивитись на рибу, яку він раніше запустив у водойму і вмить опинився під кригою», – розповідає жінка постраждалого Валентина. «В цій місцевості майже ніколи, ніхто не ходить. Це Бог надіслав тоді моєму чоловікові цих хлопчиків. Я все своє життя буду дякувати їм і їхнім.

Виявляється, 14-річний Сергій вже не вперше рятує людей із води. Його вчителька розповіла, що у минулому році однокласниця хлопця після школи пішла погратися на замерзлу річку, що знаходилась коло автобусної зупинки. Дівчинка побачила ополонку і вирішила роздивитись її поближче. Не дійшовши, вона провалилась під кригу. Поруч був Сергій, який не зволікаючи витягнув дівчинку. А ще декілька років тому, влітку, сміливець врятував маленького хлопчика, який не вмів плавати.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 4 березня наша Служба ...
Наступна новина: У Львові виступить ...

КОМЕНТАРІ