Житомирська область: упродовж доби рятувальники тричі ліквідували загорання сухостою

Житомирська область: упродовж доби рятувальники тричі ліквідували загорання сухостою

06.03.15 08:31 0 605
4 березня о 16:17 на пункт зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Народичі надійшло повідомлення про пожежу сухої трави у районному центрі. Про пожежу повідомили мешканці будинків, які розташовані поруч з місцем загорання.

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава площею близько, 4,5 га і полум’я швидко розповсюджується в сторону житлових будинків. Завдяки вправним діям вогнеборців не було допущено перекидання полум’я на житло, локалізувавши пожежу о 16:30. Остаточна ліквідація пригоди відбулася о 17:15. Загиблих та травмованих немає.

Цього ж дня пожежні області ліквідовували загорання сухої рослинності у селі Давидівка Житомирському районі та у місті Житомир, на загальній площі близько 3,5 га. Ймовірні причини таких загорянь досить таки передбачувані – це необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття та недбало кинутий недопалок тощо.

Загалом з початку року це перші випадки займання сухостою на відкритих територіях.

«У зв’язку з цим ми вкотре наголошуємо на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях –звертається до населення тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин. Перед тим як проводити спалювальні очисні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та принести шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери викрили ...
Наступна новина: На Вінничині місцеві органи ...

КОМЕНТАРІ