У Житомирі розпочато розслідування шахрайства адвоката відносно клієнтки

У Житомирі розпочато розслідування шахрайства адвоката відносно клієнтки

06.03.15 09:47 0 585
До УМВС України в Житомирській області звернулась громадянка Ізраїлю із повідомленням про злочин. Жінка розповіла, що передала своєму адвокатові велику суму грошей нібито для слідчого, який може вплинути на хід кримінального провадження, де вона є потерпілою. Такі дії правозахисника кваліфікованого як шахрайство.

Жінка є громадянкою Ізраїлю, де і проживає. Приблизно 2 роки тому (у 2013) через Інтернет вона познайомилась з житомирянином, який втерся в довіру та під надуманими приводами за цей час зумів виманити у неї понад 35 тисяч доларів США.

Врешті зрозумівши, що її ошукують, ізраїльтянка прилетіла до України і у лютому 2015 року звернулась до міліції за допомогою.

13 лютого Житомирським МВ УМВС було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Вказаному заявницею житомирянину, який визнав описані обставини та свою вину, оголошено про підозру.

Наразі слідством зібрано достатньо доказів кримінального діяння та вживаються заходи для забезпечення відшкодування завданих потерпілій збитків, зокрема з'ясовується належне чоловікові нерухоме та рухоме майно. Так, встановлено, що транспортний засіб, на якому він пересувається, не є його власністю.

Водночас 24 лютого працівники міліції затримали чоловіка за вчинення чергового злочину - крадіжки у Житомирі. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні і цього діяння. Слідством було ініційовано клопотання перед судом про обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Судом прийнято рішення про застосування домашнього арешту.

На даний час триває розслідування обох кримінальних проваджень, де чоловік є підозрюваним.

Водночас громадянка Ізраїлю 27 лютого звернулась до УМВС із скаргою на неналежне, на її думку, розслідування кримінального провадження про шахрайство відносно неї. У ході з'ясування всіх обставин стало відомо, що жінка передавала 600 доларів США своєму адвокатові нібито для слідчого Житомирського МВ. За вказаним фактом інспекцією з особового складу Управління кадрового забезпечення УМВС розпочато службове розслідування, матеріали якого будуть передані до прокуратури для прийняття рішення відповідно до законодавства.

Водночас уже встановлено, що вказаний слідчий жодного стосунку до кримінального провадження по шахрайству не мав, як і повноважень для проведення будь-яких слідчих дій у ньому. Про цю обставину адвокат потерпілої не міг не знати, а тому дивними видаються його обіцянки потерпілій про вирішення проблемних питань службовою особою, у чиїй компетенції вони не перебувають.

За таких обставин наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України за фактом шахрайських дій адвоката відносно клієнтки.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Вінничині у процесі ...

КОМЕНТАРІ