Газу в газосховищах України достатньо для безперебійного транзиту до ЄС – Шефчович

Газу в газосховищах України достатньо для безперебійного транзиту до ЄС – Шефчович

06.03.15 10:31 0 686
Обсяги газу в українських газосховищах наразі достатні для безперебійного та безпечного транзиту до Європейського союзу, повідомляє віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Наразі вміст газу в газосховищах України перебуває на рівні 8 мільярдів кубометрів. Цього достатньо для безперебійного та безпечного постачання транзитного газу з Росії через українську територію до центральної та західної Європи», – заявив представник Єврокомісії після завершення сьогоднішнього засідання Ради ЄС з питань енергетики.

Шефчович вважає, що до наступної зими «треба ґрунтовно попрацювати» для забезпечення газових сховищ України до рівня 20 мільярдів кубометрів.

«Десь з квітня Україні потрібно буде розпочати закупівлі газу для підготовки дло наступної зими», – вважає віце-президент Єврокомісії.

Водночас Шефчович висловив задоволення згодою російської та української сторін зустрітися у Брюсселі для започаткування політичних консультацій щодо наступних закупівель газу.

Підсумком останніх тристоронніх переговорів у форматі Україна-Росія-ЄЄ, які відбулися у Брюсселі 2 березня, стала домовленість щодо постачання російського газу в Україну, яке триватиме згідно з умовами «зимового пакету» до кінця березня на умовах передоплати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ