США: критично важливо повернути Україні контроль над кордоном із Росією

США: критично важливо повернути Україні контроль над кордоном із Росією

06.03.15 10:16 0 822
Критично важливим моментом у втіленні мирного плану на сході України є повернення її кордону з Росією під її контроль, щоб Україна здійснювала суверенітет на цьому кордоні, заявляє заступник державного секретаря США Антоні Блінкен. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Доки не настане відновлення міжнародного кордону між Україною і Росією, Росія і її президент Володимир Путін завжди матимуть можливість змінити перебіг подій у будь-який час – направити нові озброєння, війська, амуніцію і знову розпалити конфлікт, сказав чільний американський дипломат, перебуваючи в Берліні.

При цьому він звернув увагу, що цей критично важливий пункт є останнім у втіленні мирного плану.

Блінкен водночас зазначив: якщо Росія і підконтрольні їй сепаратисти дотримаються всіх своїх зобов’язань, світова спільнота може і почне поступово скорочувати накладені на них санкції. Якщо ж цього не станеться, чи якщо вони підуть на нові агресивні дії, санкції й тиск на них посилять, застеріг чільний представник Держдепартаменту.

«Вибір ясний, і вибрати має Володимир Путін», – наголосив Антоні Блінкен.

Росія заявляє, що не причетна до подій в Україні, є не учасником, а лише «гарантом» мінських домовленостей і відтак не має наміру їх виконувати, і що в Україні немає її військ і озброєнь – усупереч наявним в України й на Заході даними, що Москва підтримує проросійських сепаратистів на сході України не тільки сучасними озброєннями, зокрема, важкими, а й живою силою, в тому числі підрозділами регулярних збройних сил.

Сполучені Штати Америки і Європейський союз нині узгоджують можливість розширити санкції проти Росії, зокрема, проти цілих секторів російської економіки, якщо наступ її військ і сепаратистів на сході України поновиться.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Міліціонери вилучили ...

КОМЕНТАРІ