На Каннському кінофестивалі покажуть український фільм про АТО

На Каннському кінофестивалі покажуть український фільм про АТО

06.03.15 09:16 0 658
На Каннському кінофестивалі відбудеться презентація українського короткометражного фільму ONCE UPON A MINE.

ONCE UPON A MINE, знятий у зоні АТО, соціально орієнтований, і місія його показу – в залученні уваги звичайного громадянина демократичних країн світу до ситуації в Україні. Про це повідомляє «Культпростір».

Так, головний герой стрічки – художник Гена, який живе на окупованій бойовиками території, біжить від оточення, яке його не влаштовує, від нерозуміння рідних і близьких йому людей. Однак у долі свої примхи. Хлопець на шляху до найближчого українського блок-посту наступає на міну, яка вибухне, щойно він зійде з неї. Перебуваючи в безвихідному становищі, відчуваючи сильний страх, він посилено шукає вихід із патової ситуації. Односельці, мама, знайомі, які зібралися навколо нього, нічим допомогти не в змозі. Міна стає його лобовим місцем – його лають, звинувачують, «обливають брудом» і, цілком реально, святою водою. Світ навколо наповнюється ненавистю, концентрованим злом і Гена вирішується підняти ногу...

Як стверджує продюсер фільму Олексій Толкачов, засновник фонду «Омріяна Країна» головний меседж стрічки – це прийняття людиною самої себе, алегоричне позбавлення від можливих «мін» у свідомості. Адже найчастіше нерозуміння людьми самих себе, неприйняття своєї природи стає перешкодою для гармонійної взаємодії з навколишнім світом.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині парламент ...
Наступна новина: На Тернопіллі бучацького ...

КОМЕНТАРІ