На Дніпропетровщині з’явилось транзитне містечко для переселенців

На Дніпропетровщині з’явилось транзитне містечко для переселенців

06.03.15 11:39 0 623
Вчора, 4 березня, у місті Нікополь Дніпропетровської області розпочало функціонувати транзитне містечко для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб зі сходу України. Містечко розраховане на 456 людей.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні Детлеф Вольтер, радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман, директор департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України Руслан Білошицький, начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Ігор Романюк, виконуючий обов’язки Нікопольського міського голови Андрій Фісак та родини внутрішньо переміщених осіб, які будуть мешкати в містечку.

Як йдеться у повідомленні, від уряду Німеччини до міста Нікополь надійшло 48 вантажівок з 176 модулями, з яких було змонтовано дев’ять будинків із 10 модулів, три будинки із 27 модулів, будинок адміністративно-господарського призначення із трьох модулів та будинок (пральня) із двох модулів. Наразі на майданчику повністю завершені роботи з монтування модулів, підключення їх до інженерних та енергомереж та укомплектування меблями.

«Це велика честь відкрити разом з присутніми це модульне містечко. Воно є прикладом солідарності Німеччини та України в цей важкий час. Доля внутрішньо переміщених осіб надзвичайно турбує нас, тому ми раді, що маємо можливість допомогти цим людям», – наголосив Генеральний консул Німеччини Детлеф Вольтер.

Всі будиночки, у яких проживатимуть люди, укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, наматрацниками, постільним приладдям, столами, стільцями, кухонним інвентарем (посудом, столовими приборами тощо), холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами відповідно до запланованої чисельності людей.

Для визначення людей, які проживатимуть у містечку, була сформована спеціальна комісія, що розглядала заявки та визначала, хто проживатиме у будиночках. Першочерговими критеріями відбору слугували багатодітні родини (від трьох дітей у сім’ї) та родини, в яких проживають діти з обмеженими можливостями. Договір з людьми, які згодилися проживати у будиночках, укладатиметься на один місяць із можливістю подальшого продовження дії договору. На сьогоднішній день 223 людини подали 80 заяв на заселення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ