В окупованому Криму рекордно погіршилася ситуація щодо свободи слова,– ОБСЄ

В окупованому Криму рекордно погіршилася ситуація щодо свободи слова,– ОБСЄ

06.03.15 11:01 0 622
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявляє про рекордне погіршення ситуації зі свободою слова в Криму. Фото: lnrnews.net

Про це йдеться у повідомленні на сайті ОБСЄ, розміщеному за результатами візиту Міятович до окупованого Криму 5 березня, пише «Українська правда».

«Безперервний демонтаж вільних ЗМІ в Криму і наступ на незалежні голоси та голоси критиків є дуже тривожним. Правда завжди є найпершою жертвою часів кризи, і це, безумовно, відноситься до Криму. Я закликаю всіх відповідальних зупинити цензуру в ЗМІ та гарантувати безпеку журналістів», – заявила Дуня Міятович.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у четвер в Сімферополі зустрілася із місцевими журналістами. Вона висловила занепокоєння з приводу залякування з боку сил самооборони і місцевої поліції незалежних журналістів та ЗМІ.

Як зазначає Міятович, всі українські телеканали в Криму були вимкнені. Натомість їх замінили каналами РФ.

Журналісти щонайменше 13 незалежних ЗМІ, незалежні журналісти і блогери зазнали погроз, нападів тощо. У приміщеннях принаймні шести ЗМІ та неурядових організацій проводилися обшуки. Кримськотатарські ЗМІ також зазнали цензури, а їхні співробітники затримуються.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина готується до ...
Наступна новина: Бійці батальйону "Львів" ...

КОМЕНТАРІ