На Тернопіллі розвиток туризму у малих містах та селах обговорили в ОДА

На Тернопіллі розвиток туризму у малих містах та селах обговорили в ОДА

06.03.15 10:47 0 748
За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації 5 березня відбулося засідання круглого столу на тему «Кластерна модель розвитку туризму у малих містах Тернопільщини». Метою його проведення стало обговорення доцільності розвитку туризму в малих містах і селах Тернопільщини, туристичної інфраструктури області та створення туристичних кластерів (на прикладі реалізації спільного проекту Фонда Ганса Зайделя та Інституту врядування (м. Львів) на тему «Створення туристичних кластерів у малих містах Львівської області»).

За словами заступника директора департаменту - начальника управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назара Яворського, на сьогоднішній день туризм - це туристичний продукт, який потрібно продавати.

«Переймаючи досвід європейських країн, ми повинні розробити правильну маркетингову стратегію розвитку туристичних територій, досягнути високих міжнародних стандартів у розвитку індустрії розваг, гостинності, харчування та що найголовніше - здійснити кооперацію трьох гілок суспільства, залучивши владу, бізнес та громадський сектор, - зазначив Назар Яворський. - Лише, об'єднавши наші зусилля, створивши якісний туристичний продукт, ми зможемо вийти з кризового становища та досягнути високого економічного розвитку, кожне місто чи селище має запропонувати саме ту родзинку, яка виділятиме його на фоні інших територій».

Як зазначив керівник кластеру сільського зеленого туризму «Мальовнича Бережанщина» - Володимир Якимів, одним із головних завдань є максимальна промоція територій для розвитку сільського туризму.

«Ми повинні знайти, що запропонувати, чим зацікавити сучасного туриста з великого міста. Для цього потрібно зібрати інформацію в довідниках, путівниках, наповнити інтернет - джерела, презентувати себе на виставках, організовувати фестивалі, робити все для того, щоб туристи хотіли побачити невичерпні багатства нашого краю», - наголосив він.

Під час круглого столу обговорили низку важливих питань, в результаті чого голови міст Тернопільщини прийшли до спільного висновку - маючи величезний потенціал, потрібно використати його для створення власного туристичного продукту і цим самим внести свій вклад в економічний розвиток регіону. Тернопільщина є однією із найперспективніших площин для розвитку внутрішнього туризму і на сьогоднішній день майбутнє всієї галузі залежить саме від того, як використовують багатства, які маємо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області що ...

КОМЕНТАРІ