На Хмельниччині рятувальники провели уроки безпеки в професійному ліцеї

На Хмельниччині рятувальники провели уроки безпеки в професійному ліцеї

06.03.15 08:07 0 604
5 березня до учнів Хмельницького професійного ліцею №8 завітали працівники Головного управління ДСНС України в області та викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. Щоб поспілкуватися з рятувальниками, до актової зали навчального закладу прийшло понад 250 ліцеїстів.

Під час проведення заходу викладачі Центру проінформували присутніх про небезпеку від терористичних проявів, ознайомили з правилами поведінки під час виявлення підозрілих і вибухових пристроїв. Крім того, слухачі дізналися про те, як діяти, коли пролунав сигнал «Увага, всім!», а також про захисні споруди: місця їх знаходження та правила укриття в них. Рятувальники наголосили, що як ніколи, потрібно підвищити пильність.

У свою чергу, фахівці ДСНС роздали учням листівки з основними правилами дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій – «Оповіщення під час надзвичайних ситуацій», «Що робити, якщо Ви виявили підозрілий предмет», «Обережно! Терористична загроза», «Тривожна валіза».

Начальник прес-служби Головного управління Андрій Козак зазначив, що наразі державна система з реагування на надзвичайні ситуації функціонує в режимі підвищеної готовності, тому одне із основних завдань рятувальників – це активізація інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо навчання людей, як діяти в непередбачуваних ситуаціях. Рятувальники разом із педколективом Навчально-методичного центру намагаються охопити всі навчальні заклади міста та області, щоб навчити дітей правил поведінки з вибухонебезпечними та незнайомими предметами, що можуть з’явитися на території навчального закладу, планах евакуації та правилах поведінки саме під час надзвичайних ситуацій соціального характеру.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ