Мешканці Хмельниччини з початку року віддали у руки шахраям майже 575 тис. грн.

Мешканці Хмельниччини з початку року віддали у руки шахраям майже 575 тис. грн.

06.03.15 09:04 0 607
За два місяці 2015 року до органів внутрішніх справ Хмельницької області звернулися 248 осіб, які постраждали від різного роду шахрайських дій. 120 з них стали жертвами так званих «телефонних» шахраїв. Загальна сума заподіяного збитку складає майже 575 тисяч гривень.

Таку інформацію озвучив на брифінгу оперуповноважений управління карного розшуку УМВС України в Хмельницькій області Ігор Возій, який займається розкриттям саме цього виду злочинів.

Правоохоронець розповів, що телефонні шахраї діють за різними схемами. Найпопулярніші з них — дзвінки до потерпілих під виглядом банківських працівників або ж працівників міліції. В одних випадках зловмисники виманюють у громадян реквізити та коди доступу до банківських карток, а потім знімають заощадження, у інших — пропонують за певну плату вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності близьких родичів, які начебто скоїли ДТП чи вчинили правопорушення. З початку року відкупити рідних від в‘язниці намагалися 23 особи. При цьому жоден з потерпілих перед тим, які перераховувати кошти на рахунок шахраїв не зателефонував до відділку міліції, щоб перевірити правдивість інформації. Ще 97 громадян повідомили по телефону «псевдобанкірам» коди доступу до карток, внаслідок чого втратили усі свої заощадження.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження, але, як зазначив Ігор Возій, такі види злочинів розкривати досить важко, оскільки потерпілі не одразу розуміють, що їх ошукали, тож звертаються до міліції із запізненням. Також ошукані громадяни досить рідко зберігають докази перерахунку коштів, що теж ускладнює пошук зловмисників.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Реагуючи на ...
Наступна новина: Стратегія регіонального ...

КОМЕНТАРІ