Наша Служба втратила трьох відданих своїй справі та Україні співробітників – Сергій Бочковський

Наша Служба втратила трьох відданих своїй справі та Україні співробітників – Сергій Бочковський

06.03.15 09:44 0 657
4 березня засідання державної комісії з ТЕБ та НС під головуванням очільника ДСНС України Сергія Бочковського розпочалося з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам’ять трьох відданих своїй справі та Україні співробітників Служби порятунку, які загинули цього дня.

Ще зранку, у власній квартирі у м. Авдіївка Донецької області, внаслідок прямого попадання снаряду з боку терористів, загинула начальник фінансової служби 15-го державного пожежно-рятувального загону 41-річна Світлана Кісільова. У жінки була маленька донька, яка залишилася без матері.

А вже о 10 год. 30 хв. до Служби порятунку “101” міста Києва надійшло повідомлення про пожежу у Голосіївському районі, по вулиці Саксаганського, 38.

За шість хвилин, о 10 год. 36 хв. на місце події прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС, а саме 4-та державна пожежно-рятувальна частина. Вони встановили, що у 2-поверховій офісній будівлі виникло загоряння покрівлі на площі 400 м.кв. Пожежі присвоєно підвищений ранг “Пожежа 2”.

До ліквідації пожежі було задіяно 87 рятувальників та 21 одиниця основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки із 13 державних пожежно-рятувальних частин столиці.

Пожежу вдалося локалізувати о 12 год. 04 хв. та остаточно ліквідувати о 12 год. 11 хв. Причини пожежі з’ясовуються.

Під час гасіння пожежі, виконуючи свій обов’язок, загинули два співробітники ГУ ДСНС України у м. Києві: 24-річний старший лейтенант служби цивільного захисту, заступник начальника 4-ДПРЧ Андрій Ступаківський та 35-річний сержант служби цивільного захисту, старший пожежний 4-ДПРЧ Денис Ритов.

Андрій Ступаківський велику частину свого життя присвятив пожежно-рятувальній справі. Спершу був курсантом Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, після чого відразу ж прибув на службу до Київського гарнізону в четверту пожежну частину і був призначений начальником караулу. А 35-річнийсержант Денис Ритов в четвертій пожежній частині пропрацював 13 років і був невід’ємною складовою свого колективу, професіоналом своєї справи.

“Надзвичайно боляче говорити про втрату своїх колег. У першу чергу складно усвідомлювати, що внаслідок безглуздої війни на сході країни, сиротами залишаються наші діти. Також боляче втрачати своїх колег, які загинули, чесно та сумлінно виконуючи свій обов’язок і розуміючи, що від їхніх оперативних дій залежав ввесь хід ліквідації пожежі. Вони працювали на вирішальному напрямку, захищаючи житловий будинок. Проте за трагічним збігом обставин, поряд опинилася 100-літрова каністра з бензином. В результаті чого відбувся сильний спалах і обрушення старих конструкцій. Це збільшило доступ кисню в зону горіння та значно підвищило температуру. Вижити в таких умовах неможливо, незважаючи на те, що рятувальники були в апаратах. Це були хлопці з 4-ої пожежної частини, з якої я починав свою службу і у якій пропрацював значну частину свого життя. Вони дійсно були відданими до останнього своїй справі. Наша Служба висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Це втрата для всієї нашої пожежної “родини”, - зазначив Сергій Бочковський.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ