В Луцьку запровадження електронного адміністрування ПДВ – це системне рішення для запобігання зловживань

В Луцьку запровадження електронного адміністрування ПДВ – це системне рішення для запобігання зловживань

07.03.15 11:05 0 756
«Електронне адміністрування ПДВ стане системним рішенням для контролю нарахування, сплати і відшкодування ПДВ, ліквідації «податкових ям» та махінацій із ПДВ», - у цьому луцьких представників бізнес-середовища під час зустрічі у форматі «круглого столу» запевнила заступник начальника Луцької ОДПІ Світлана Сава.

Окрім того, зазначила посадовець, таке нововведення дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз.

Разом з тим, за словами заступника Луцької ОДПІ Світлани Сави, потенційні платники ПДВ повинні врахувати, що граничний рівень обсягу операцій постачання товарів або надання послуг для обов'язкової реєстрації платником ПДВ збільшується із 300 тисяч гривень до 1 мільйона гривень.

Більш детально законодавчі новації щодо адміністрування ПДВ присутнім роз'яснили фахівці Луцької ОДПІ. Зокрема вони акцентували увагу учасників круглого столу на тому, що звітність із ПДВ має подаватися виключно в електронній формі з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. При цьому Державна фіскальна служба України передає Державній казначейській службі реєстри платників ПДВ. Платникам ПДВ автоматично відкриватимуться рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ. Податкові накладні та розрахунки коригування до них будуть оформлятися лише в електронній формі.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ