«Ще нам,браття-українці,усміхнеться доля»

«Ще нам,браття-українці,усміхнеться доля»

07.03.15 12:08 0 800
Під такою назвою працівники бібліотеки-філії №10 підготували історичний портрет, приурочений 200-літтю від дня народження композитора, диригента, громадського діяча, автора музики Українського Державного гімну Михайла Вербицького та 150-літтю першого виконання Гімну.

Коротку фактологію життя і творчості Михайла Вербицького, значення поєднання двох посвят-молитви та музики відзначила під час заходу доцент Східноєвропейського Національного університету ім. Лесі Українки Тамара Іванівна Раєвич.

Виростаючи з 10 років під опікою відомого родича І. Снігурського, Михайло Вербицький прагнув реалізуватись у духовному служінні українській громаді. Хорист, композитор, автор літургійних композицій, вступів до вистав, вальсів, полонезів… Спадок митця нараховує близько 133 композиції. Проте найбільшу славу принесло М. Вербицькому авторство музики до поезії П.Чубинського «Ще не вмерла Україна», який став державним символом незалежної України. Особливий вплив на зростання значущості й популярності українського національного гімну мали події Майдану, трагізм і героїзм сучасних українських реалій. Наймасовіше виконання гімну України було зафіксовано 14 грудня 2013 року на Майдані у м.Києві. Михайло Вербицький, з притаманною священику вірою звернувся до нащадків: «Ще нам, браття-українці, усміхнеться доля»…

На заході звучала поезія, музичні номери у виконанні студентів Волинського державного училища культури та мистецтв ім.І.Стравінського.

На завершення усі присутні разом заспівали Державний Гімн України.

Управління культури міської ради (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 16-річна дівчина на ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ