У райцентрі Житомирщини міліціонери провели для школярів урок безпеки

У райцентрі Житомирщини міліціонери провели для школярів урок безпеки

07.03.15 08:01 0 662
Від правоохоронців учні Олевської загальноосвітньої школи №3 дізналися, що потрібно і чого категорично не можна робити, а також кому слід повідомити у разі виявлення підозрілих предметів.

Зустріч школярів з працівником Олевського райвідділу міліції відбулася наприкінці цього тижня. Участь у ній взяли учні середніх і старших класів, а також педагогічний колектив.

Розмова, з якою до навчального закладу навідався правоохоронець, стосувалася безпосередньої поведінки дітей у потенційно небезпечних ситуаціях. До таких належать виявлення школярами на вулиці підозрілих предметів, що можуть бути вибухонебезпечними або становити іншу загрозу для людей.

– Діти в силу своєї допитливості опиняються у найнесподіваніших місцях, вивчаючи навколишній світ через власні спостереження та дослідження. Тому їхню цікавість важливо задовольнити заздалегідь, аби вони володіли елементарними знаннями про можливу небезпеку від випадкових знахідок і знали, як себе поводити у таких ситуаціях, - коментує оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Олевського РВ УМВС Максим Фещук.

Відтак міліціонер розповів школярам, що таке вибухонебезпечна ситуація та до яких наслідків може призвести вияв надмірної цікавості до випадково знайденого ними невідомого предмета.

Очікувано найбільше питань правоохоронцеві ставили хлопці, тож зустріч проходила у формі жвавого діалогу. Найголовніше, що врешті засвоїли всі школярі, – ні в якому разі не торкатися підозрілого предмета і терміново повідомити про знахідку дорослих. Останні обов'язково мають сповістити про почуте від дитини міліцію та екстрені служби.

– Подібні уроки безпеки проводяться і в інших навчальних закладах Житомирської області. Ми сподіваємося, що такі зустрічі та попереджувальні бесіди допоможуть дітям уникнути багатьох неприємних, неочікуваних і, врешті, небезпечних ситуацій, - каже начальник відділу дитячої міліції УМВС Житомирщини Галина Шилова.

Ольга Номерчук,

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Олевського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Организация "АвтокранСПб"
Наступна новина: Управління ДСНС України у ...

КОМЕНТАРІ