Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області провели навчання для чергового-диспетчерського персоналу потенційно небезпечних об’єктів діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій

Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області провели навчання для чергового-диспетчерського персоналу потенційно небезпечних об’єктів діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій

07.03.15 09:38 0 608
На території міста Житомира знаходиться значна кількість потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів зі ступенем високого ризику від провадження господарської діяльності. Виникнення аварійної ситуації на даних підприємствах може безпосередньо загрожувати як працівникам, так і населенню, яке проживає на прилеглих територіях.

Для постійного контролю за станом техногенної безпеки, організації проведення аварійно-рятувальних робіт, оповіщення формувань та служб, керівного складу, працівників створюються чергово-диспетчерські служби. Від фахової підготовки диспетчерів та рівня їх практичної навченості залежить запобігання можливим аварійним ситуаціям та своєчасне реагування при їх виникненні.

З метою підвищення рівня фахової підготовки в період з 2 по 6 березня поточного року в навчально – методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області пройшли навчання чергового-диспетчерський персоналу потенційно небезпечних об’єктів.

Для закріплення отриманих слухачами знань та проведення практичних занять була здійснена навчальна екскурсія на виробничу базу Житомирського управління водопровідно-каналізаційного господарства. В умовах диспетчерського пункту «Житомирводоканалу» присутні мали можливість ознайомитися з нормативними документами щодо організації чергово-диспетчерської служби, обладнанням та оснащенням робочих місць.

Начальник аварійно-диспетчерської служби «Житомирводоканалу» ознайомив всіх зі специфікою роботи чергово-диспетчерської служби та функціонуванням системи раннього виявлення надзвичайної ситуації та оповіщення у випадку її виникнення.

Запрошений на практичні заняття посадовець з питань цивільного захисту, розповів про діяльність підприємства, організацію та порядок проведення оповіщення персоналу об’єкта і населення, яке потрапляє в зону дії можливої надзвичайної ситуації.

Також у ході навчальної екскурсії слухачі НМЦ мали змогу побачити роботу чергового диспетчера, ознайомитися з його діями в режимах повсякденної діяльності, підвищеної готовності та під час надзвичайних ситуацій.

Аналізуючи проведені навчання можна з впевненістю сказати, що вони сприяли отриманню слухачами додаткових знань, вмінь та здобуттю досвіду, необхідного для ефективного виконання додаткових посадових обов’язків у сфері цивільного захисту при будь-яких режимах функціонування єдиної державної системи цивільного захисту, який вони зможуть використати в своїй діяльності у майбутньому.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині громадські ...

КОМЕНТАРІ