В Івано-Франківській області відбулася чергова оперативна нарада міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань ТЕБ та НС

В Івано-Франківській області відбулася чергова оперативна нарада міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань ТЕБ та НС

07.03.15 08:24 0 608
Оперативна нарада міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, котра відбулася 5 березня у режимі відеоконференції під головуванням Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, мала на меті обговорити ряд важливих питань.

На засіданні обговорили стан аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт в постраждалих містах Донецької та Луганської областей.

Також йшлося про радіаційний і хімічний захист населення і території області. По даному питанню доповів заступник голови Івано-Франківської ОДА Володимир Кушнір. Він зазначив, що рішенням обласної комісії ТЕБ та НС області класифіковано 13 хімічно-небезпечних об’єктів, з них першого ступеня небезпеки - 1, другого ступеня - 2, третього – 1 і четвертого – 9. У 2014 році облдержадміністрацією було придбано промислові засоби захисту для непрацюючого населення на суму 50 тис. гривень. Згідно з Комплексною цільовою соціальною програмою захисту населення і території області надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2011-2015 роки, на 2015 рік передбачено 150 тис. гривень для забезпечення непрацюючого населення області засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин. Також на Прикарпатті створено 20 розрахунково-аналітичних груп, 36 диспетчерських служб, 87 постів радіаційного та хімічного спостереження. На укомплектованість постів радіаційного та хімічного спостереження приладами радіаційної та хімічної розвідки складає 96%, диспетчерських служб – 94%.

На завершення наради говорили про функціональну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту «охорони і захисту лісів».

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Психологи рекомендують ...

КОМЕНТАРІ