На Тернопіллі обласній дитячій лікарні передали прилад для лікування вад зору

На Тернопіллі обласній дитячій лікарні передали прилад для лікування вад зору

07.03.15 11:38 0 758
Автоматичний Рефракто-Кератометр URK-700 Unicos передали Обласній дитячій лікарні волонтери акції «Серце до серця» та директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур 6 березня. Прилад придбали за зібрані кошти під час обласного етапу акції «Серце до Серця».

За словами представника Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» в області Арсена Ляхоцького, акцію проводять десятий рік поспіль.

«Цьогорічна акція проходила під гаслом «Я хочу бачити світ!» і була присвячена збору коштів для закупівлі обладнання, що забезпечить лікування та якісну діагностику вад зору у дітей області», - зазначив Арсен Ляхоцький.

Як зазначив директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур, для реалізації запланованого провели обласний етап акції та зібрали 100 050,35 грн.

«Участь в акції могли взяти усі охочі. У кожному районі області було створено штаби акції та загони волонтерів. Цьогоріч до акції вдалось залучити близько 500 волонтерів – учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій. Вони мали спеціальні бейджі, а скриньки, до яких збирались пожертвування, мали захисні елементи та символіку благодійного фонду «Серце до серця», - констатував Віктор Мацикур.

Довідково:

Кожного року приблизно у 375 000 дітей вперше виявляються захворювання органу зору. У 80 % осіб з патологіями – це діти від 0 до 7 років. Основною інвалідизуючою патологією органу зору є вроджені захворювання, у тому числі, косоокість.

Раннє виявлення неправильної будови ока у дитини і своєчасна діагностика та лікування захворювань, що надасть змогу нормально розвиватися, мати повноцінний зір, обрати омріяну професію та бути корисним суспільству.

Для того, щоб змінити ситуацію Україна долучилася до програми Всесвітньої організації охорони здоров'я «Право на зір - 2020», реалізація якої має бути завершена до 2020 року. Згідно положенню програми, показники сліпоти та слабкозорості у світі мають бути скорочені в 3 рази.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оперативники Волині ...
Наступна новина: Жінка,якій присвятили ...

КОМЕНТАРІ