Іван Бабійчук: "Підтримка соціально незахищених категорій населення – пріоритет у роботі обласної влади"

Іван Бабійчук: "Підтримка соціально незахищених категорій населення – пріоритет у роботі обласної влади"

07.03.15 09:55 0 711
Про організацію навчальних семінарів-тренінгів на тему: «Особливості підлітків груп ризику та підлітків, уразливих до інфікування ВІЛ. Попередження стигми та дискримінації по відношенню до підлітків груп ризику» у районах області йшлося під час робочої зустрічі тимчасово виконуючого обов`язки заступника голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Івана Геннадійовича Бабійчука та представників громадської організації «Молодіжний центр розвитку «МІСТ».

Також участь у зустрічі взяли директор Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Богдан Рокочий та представник Служби у справах дітей облдержадміністрації Надія Балицька.

За словами представника громадської організації «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» Мар`яни Гевко, у рамках соціального проекту «Покращення доступу підлітків груп ризику щодо інфікування ВІЛ до медико-соціальних послуг», який реалізується у рамках співпраці уряду та ЮНІСЕФ, навчальні семінари-тренінги на таку тему уже пройшли для соціальних педагогів Тернополя, спеціалістів пенітенціарної служби, правоохоронних органів та соціальних служб.

Тепер є пропозиція провести такі ж заходи для працівників районних центрів соціальних служб у справах сім`ї, дітей та молоді та Служб у справах дітей райдержадміністрацій.

Іван Геннадійович наголосив, що захист дітей, молоді, соціально незахищених категорій населення – це пріоритет у роботі обласної влади. Тому ідею проведення тренінгів однозначно варто підтримати.

«Ми повинні зробити все, що від нас залежить від нас, щоб покращити їхнє життя, - акцентував увагу він. – Я переконаний, що такі навчання-тренінги є потрібними і дадуть можливість професійно розвиватись працівникам сфери соціального захисту. Також це дуже добра нагода для обміну досвідом, обговорення актуальних питань, налагодження координації з колегами, адже у нас є спільні цілі і завдання. Наше підростаюче покоління – діти та молодь – потребують нашої підтримки. І в цей складний час ми не можемо бути осторонь».

Відтак Іван Бабійчук доручив представникам обласного Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді спільно з представниками Служби у справах дітей облдержадміністрації розробити план заходів щодо проведення заходів у рамках соціального проекту «Покращення доступу підлітків груп ризику щодо інфікування ВІЛ до медико-соціальних послуг» у всіх районах області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Керівники Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ