Тернопілля: на Теребовлянщині діти виготовляти «жайворонків» для бійців АТО

Тернопілля: на Теребовлянщині діти виготовляти «жайворонків» для бійців АТО

07.03.15 10:29 0 613
Відродити народні традиції, дати учням поняття про обряд закликання пташок, актуалізувати їх знання про обрядові пісні-веснянки, хороводи – таку мету поставили перед собою вчителі початкових класів Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру, проводячи в рамках тижня проект «Пташок закликаю до рідного краю».

Як інформують у Теребовлянській райдержадміністрації, готуючись до свята-обряду закликання пташок, учні разом із вчителями не тільки готували номери художньої самодіяльності, а й організували справжній майстер-клас із випікання весняного печива у вигляді пташок - «жайворонків», «голубків». Треба було тільки бачити, як світилися очі у дітей, як вправно працювали їхні руки, коли вони готували білкову масу, а потім оздоблювали, розфарбовували своїх «жайворонків».

І ось у зазначений день у святково прибраній залі зібралися учасники та гості свята-обряду. Всі присутні змогли побачити виставку учнівських «жайворонків», послухати розповіді про птахів, обрядові пісеньки, подивитися інсценівки, розгадувати загадки, взяти участь у весняних хороводах.

Під кінець свята учні почастували присутніх своїми смаколиками, а потім разом всі вирушили на подвір'я школи-центру. Тут всі хлоп'ята і дівчата на символічному дереві розвішували частину напечених «жайворонків» і закликали птахів співами: «Пташок викликаю з теплого краю. Летіть, соловейки, на нашу земельку!».

Другу частину своїх напечених пташок-«жайворонків» – вісників миру –діти передали волонтерам. Учні навчально-реабілітаційного центру захотіли пригостити своєю випічкою славних наших героїв – захисників Вітчизни й таким чином передати їм тепло своїх дитячих сердець і віру та впевненість у нашу перемогу й мир в Україні.

Ми пишаємось вами, наші герої! Бережіть себе і, мов ті «жайворонки», з перемогою повертайтесь додому!

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному міліціонери ...
Наступна новина: На Вінниччині у аварії ...

КОМЕНТАРІ