На Тернопільщину переїхали 30 вихованців дитячого будинку-інтернату на Донеччині

На Тернопільщину переїхали 30 вихованців дитячого будинку-інтернату на Донеччині

07.03.15 08:56 0 630
30 вихованців Дружківського дитячого будинку-інтернату, що на Донеччині, переїхали у Тернопіль. 5 березня їх зустріли на залізничному вокзалі міста представники департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації, управління Державної Служби з надзвичайних ситуацій в області та небайдужі тернополяни.

«Дівчата віком від 18 до 23 років, які приїхали на Тернопільщину із зони АТО, проживатимуть неподалік обласного центру, у Петриківському дитячому будинку-інтернаті , - каже директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації Вадим Боярський. – Ми вже давно підготували місця для їх поселення, оскільки Міністерством соціальної політики України було поставлено завдання, щоб передбачити у закладах соціального захисту місця для дітей зі східних регіонів. Тут вони проживатимуть у сучасних умовах, будуть забезпечені всім необхідним та матимуть можливість пройти реабілітацію».

Вихованці дитбудинку мали виїхати набагато раніше, каже начальник ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей. Однак у зв`язку з бойовими діями, не було можливості їх евакуювати.

Із Донецької області на Тернопілля дівчат супроводжувало семеро працівників Дружківського дитячого будинку. Тут вони проведуть інструктаж вихователям Петриківського будинку-інтернату, адже категорія вихованців – специфічна і потребує особливої уваги та опіки з боку вчителів, вихователів, медиків.

«Наші діти дуже добрі, вміють і вишивати, і співати, і танцювати, - каже логопед Зоя Нестерівна, яка супроводжували групу дівчат. – Наш дитячий будинок знаходиться за 10-12 км від Краматорська, у нашому місті зараз спокійно. Сюди ми доїхали добре, нас добре зустрічали у Харкові. Там ми чекали поїзда 4 години, але все було гарно було організовано».

Довідково: За даними Міжвідомчого координаційного штабу у Тернопільській області, станом на 5 березня тут мешкає 2408 осіб внутрішньо переселених осіб з тимчасово окупованої території АР Крим та території проведення АТО.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові дітей протягом ...

КОМЕНТАРІ