На Тернопільщині вшанували Романа Шухевича

На Тернопільщині вшанували Романа Шухевича

07.03.15 08:35 0 681
5 березня 2015 року на теренах Тернопільщини і Львівщини вшанували славетного воїна, борця за волю, славу і незалежність України, Героя України, генерал-хорунжого УПА, головного командира Української Повстанської Армії Романа Шухевича.

Урочисті заходи з нагоди 65-х роковин з дня трагічної загибелі провідника УПА Романа Шухевича відбулися у селах Заболотівка Чортківського району і Гуків Борщівського району Тернопільської області. Панахида-реквієм пройшла також у Львові, на Білогорщі.

Вшанування пам'яти Романа Шухевича у Чортківському і Борщівському районах Тернопільської області відбулися у присутності численної громади, пречистих отців, націоналістів, ветеранів Другої світової війни, упівців, молоді і звичайних мешканців краю. Всі присутні віддали свою шану провіднику Української Повстанської Армії. Разом із ними вшанували світлу пам'ять, поклали квіти до підніжжя пам'ятника Герою України голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра і голова Борщівської районної організації ВО "Свобода" Ярослав Галяс.

"Щороку ми вшановуємо пам'ять справжнього Героя України Романа Шухевича. Саме завдяки його прикладу ми зуміли побороти режим Януковича. Але українські націоналісті завжди стверджували: "Ми маємо єдиного ворога – Росію, і будемо воювати проти неї доти, доки не звільнимо свої етнічні українські території!".

Перемога Революції гідності засвідчила той факт, що український народ став цілісним, єдиним і непереможним! Ці риси характеру українців яскраво проявляються коли йде відверта війна Росії проти України. Так, це саме війна, а не АТО, і про це слід говорити, потрібно донесті це й до нашої влади, яка все ще продовжує наївно переконувати усіх у тому, що це звичайна антитерористична операція.

Хочу подякувати усім вам за єдність, за розуміння і допомогу усім тим військовослужбовцям, котрі зараз перебувають на Донбасі, воюючи за незалежність України із російським агресором. Без вашої допомоги як моральної, так і матеріяльної ми б не змогли мати все необхідне для проведення воєнних дій проти Московії. Немає абсолютно жодного значення звідки ми родом, чи з Тернополя, чи зі східних регіонів України. Ми всі єдині і боремося за щасливе та безтурботне майбутнє для нашої єдиної, соборної і незалежної країни! Вірю, що тільки завдяки нашій єдності, вірі, силі, терпінню і натхненню ми зможемо здолати ворогів і вигнати кремлівського окупанта з нашої рідної неньки!" – зауважив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Своєю чергою, голова Борщівської районної організації ВО "Свобода" Ярослав Галяс зазначив: "Ми живемо у дуже жорстоку добу, у якій кожен має право на вибір. Хтось боронить суверенітет і цілісність нашої держави, а комусь просто байдуже на все, що зараз коїться. Як і в добу Романа Шухевича, коли він очолив невелику кількість справжніх героїв, котрі готові були до кінця боротися за її незалежність, так само і зараз лише небайдужі, націоналісті готові покласті голову за вільну і незалежну Україну. Лише завдяки спільними зусиллями, вірою, терпінням, активною боротьбою, силою, єдністю, українською національною ідеєю зможемо перемогти своїх ворогів – Кремль і брехливу лицемірну владу".

У Львові, на Білогорщі націоналісті вшанували пам'ять Романа Шухевича, поклали квіти до підніжжя пам'ятнику генерал-хорунжому УПА і відвідали історико-меморіальний музей Героя України. На заході були присутні голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький, а також громадські активісті, священики, котрі провели молебень, упівці і молодь. Деталі: http://www.lviv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/057201/

Вшанування пам'яти славетного борця, захисника рідної землі націоналіста Романа Шухевича з нагоди 65-х роковин із дня його трагічної загибелі завершилися виконанням українського державного славня.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10-11.03 - у Житомирській ...
Наступна новина: У Львові міліція спільно з ...

КОМЕНТАРІ