На Тернопіллі купців металу міліціонери застерігають не приймати краденого

На Тернопіллі купців металу міліціонери застерігають не приймати краденого

07.03.15 08:25 0 567
Крадіжки металевих речей - явище досить поширене на Тернопіллі й від нього потерпає чимало краян. А стимулює липкоруких цупити залізо, яке погано лежить, повна безконтрольність прийому та здачі металобрухту.

Найчастіше злодії крадуть огорожі, таблички з могил, труби, запчастини до сільгосптехніки, словом, все, що можна здати у пункт прийому металобрухту і отримати за це гроші. Так, лише протягом одного дня до правоохоронців різних міськрайорганів міліції Тернопільщини звернулося четверо громадян, які потерпіли від подібних злодіянь. З приватного господарства на Борщівщині крадії потягнули дві металеві труби та пару коліс від сівалки, інші лиходії в жителя Чорткова поцупили чотири труби, ще одна чортківчанка звернувся із заявою про крадіжку кришки каналізаційного люка,а в Тернополі з приміщення станції техобслуговування не без сторонньої допомоги зникли акумуляторні батареї. В усіх випадках осіб, причетних до скоєння злочинів, правоохоронці розшукали, а от вилучити у них крадене не вдалося. Самі ж підозрювані зізналися, що все поцуплене вони здали до пунктів прийому металобрухту.

Якщо з трубами чи сільськогосподарським реманентом ще можна повірити, що скупники металу не підозрювали про їх походження, бо ж такого добра чимало у кожного доброго господаря, то от із кришкою каналізаційного люка це малоймовірно. Чому ж тоді покупці не поспішають повідомляти правоохоронців про такі інциденти? Мабуть тому, що закривання очей на походження металу теж має свою ціну.

Приховуючи інформацію про злочин, чи свідомо нехтуючи нею, ви стаєте співучасником протиправного, - звертаються правоохоронці до купців металобрухту, – а бездіяльність ще більше заохочує крадіїв вчиняти подібне. Відтак, аби не стати скупником краденого, цікавтеся у клієнтів походженням товару. Якщо ж продавець металу не може дати чіткої відповіді, або ж ви не впевненні в істинності його слів, обов'язково повідомляйте про це міліціонерів.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Психологи рекомендують ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ