На Тернопільщині міліціонери викривають осіб,які незаконно вирубують ліс

На Тернопільщині міліціонери викривають осіб,які незаконно вирубують ліс

07.03.15 09:05 0 582
Упродовж минулої доби правоохоронці викрили кілька фактів незаконної вирубки лісу в Кременецькому та Борщівському районах. Своїми діями зловмисники нанесли державі збитків на понад 15 тисяч гривень.

Під час проведення відпрацювань щодо запобігання самовільної порубки дерев, кременецькі міліціонери впіймали двох браконьєрів. 45-річний житель села Лідихів вирубав кілька дерев породи сосна у лісі поблизу Почаєва. Як пояснив чоловік, деревину він мав намір використати для будівництва. Проте його планам перешкодили міліціонери.

За незаконну порубку лісу доведеться відповісти ще одному жителю Кременеччини. Міліціонери помітили, що чоловік перевозить кілька зрубаних сосен. Надати будь-які дозвільні документи на дерева він не зміг. Правоохоронці з'ясували, що хвою було зрубано на території лісгоспу.

Ще одного лісоруба впіймали борщівські дільничні. 60-річний чоловік вирубував дерева на території Національного природного парку «Дністровський каньйон» Міліціонери помітили чоловіка у той момент, коли він вантажив насадження у машину. Зловмиснику вдалося зрізати півсотні сосен. Своїми діями він спричинив збитків на понад десять тисяч гривень.

Усю незаконно вирубану деревину вилучено. За виявленими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. Підозрюваним інкримінують статтю 246 Кримінального кодексу України - незаконна порубка лісу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Співробітники міліції й надалі проводять заходи щодо недопущення незаконної вирубки лісу на території області. Також просять краян повідомляти про подібні факти на лінію «102».

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Правоохоронці вилучили ...

КОМЕНТАРІ