У Рівненській області рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з вчителями основ безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники провели навчально-консультаційний семінар з вчителями основ безпеки життєдіяльності

07.03.15 12:39 0 723
4 березня рятувальники Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області зустрілись з педагогічними працівниками, які викладають основи безпеки життєдіяльності в навчальних закладах району. Даний захід недарма проводився саме з цими вчителями, адже їх робота і в мирний час досить актуальна, а зважаючи на складну ситуацію в країні, вона стала ще більш актуальнішою та життєво необхідною. І саме від якості проведення навчальних уроків в майбутньому може залежати життя та здоров’я юного покоління.

Зустріч проводилася в режимі навчально-консультаційного семінару. Під час його проведення зачіпалися теми не лише безпеки життєдіяльності, а й з пожежної безпеки та, що актуально на даний час - цивільного захисту.

Розпочали рятувальники з того, що довели до присутніх інформацію про стан з пожежами в районі та окремо статистику з пожежами від пустощів дітей з вогнем. Нагадали вчителям і алгоритми дій під час надзвичайних ситуацій, щоб не допустити травмування чи загибелі дітей, адже педагоги несуть велику відповідальність за дітлахів різної вікової категорії.

Особлива увага зверталася на відпрацювання планів евакуації з будівель на випадок різного роду надзвичайних ситуацій та дій з укриття в захисних спорудах цивільного захисту. Також присутнім було продемонстровано відеофільми щодо дій в разі знаходження вибухонебезпечних предметів (артснарядів, мін, гранат тощо). Наостанок рятувальники продемонстрували вчителям правила користування вогнегасником.

По закінченню зустрічі педагоги отримали навчальні відеофільми та агітаційно-профілактичні листівки з основних питань цивільного захисту. Всі ці матеріали неодмінно знадобляться вчителям на уроках з основ безпеки життєдіяльності.

«Результат подібних зустрічей - здоров’я та безпека підростаючого покоління. Фахівці цивільного захисту залюбки беруть участь у подібних заходах, адже бажають, щоб при зустрічі один на один з небезпекою люди, а особливо діти, змогли самостійно впоратись та допомогти ближньому», - зазначив начальник Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС Андрій Муравинець. «Як показує практика та досвід, проведення пропаганди безпеки життєдіяльності серед дітей в навчальному процесі є вкрай важливою та дієвою роботою, яка згодом дає свої результати».

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: До річниці Шевченка триває ...

КОМЕНТАРІ