Державтоінспекція Рівненщини оголошує творчий конкурс

Державтоінспекція Рівненщини оголошує творчий конкурс

07.03.15 08:05 0 866
УДАІ УМВС за сприяння управління освіти та науки Рівненської ОДА розпочинає проведення дитячого творчого конкурсу під назвою «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху»

Конкурс проводиться щорічно з метою привернути увагу суспільства до проблеми безпеки дорожнього руху, дитячого травматизму, формування в дітей безпечних навичок поведінки на вулично-дорожній мережі, дбайливого відношення до власної безпеки та безпеки оточуючих, виховання свідомого ставлення до неухильного виконання правил дорожнього руху.

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у конкурсі.

Більш детальну інформацію та умови проведення конкурсу дивіться у Положенні, який розміщений на сайті УДАІ УМВС України в Рівненській області.

Положення

про проведення дитячого творчого конкурсу

«МОЛОДЕ ПОКОЛІННЯ ЗА БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ!»

Рівне 2015 рік

I. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок проведення дитячого творчого конкурсу ,,Молоде покоління за безпеку дорожнього руху” (далі – Конкурс).

1.2. Конкурс проводиться щорічно з метою привернення уваги суспільства до проблем безпеки дорожнього руху, формування в дітей безпечних навичок поведінки на вулично-дорожній мережі, виховання свідомого ставлення до неухильного виконання правил дорожнього руху.

1.3. Завдання Конкурсу:

залучити широкий загал дітей шкільного віку до вивчення правил дорожнього руху та пропагувати їх серед населення та однолітків;

закріпити знання з безпечної поведінки на дорозі;

1.4. Організатором Конкурсу є Управління Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області за сприяння управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.

ІІ. Умови проведення Конкурсу

2.1. Конкурс проводиться на добровільних засадах і є відкритим для учнів дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, шкіл-інтернатів, дитячих будинків віком від 5 до 17 років включно.

2.2. Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 5 до 9 років;

друга категорія - автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія - автори робіт віком від 14 до 17 років.

2.3. Конкурс проводиться за напрямами: малюнок, твори декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, мозаїка, аплікація тощо) та фотографія.

2.4. На конкурс подаються самостійно підготовлені індивідуальні творчі роботи, що відповідають тематиці конкурсу. Роботи, надіслані на конкурс, не рецензуються та не повертаються авторам. Наданням роботи на конкурс автор підтверджує повну згоду з умовами конкурсу, а також згоду на публікацію малюнка (конкурсної роботи) без будь-яких претензій щодо авторського права у подальшому.

Роботи можуть бути використані УДАІ УМВС України в Рівненській області та його територіальними органами для організації акцій, фестивалів, нарад, презентацій, виставок для транслювання на телебаченні, висвітлення на сайті, для передачі в дитячі будинки, реабілітаційні центри, соціальні заклади, а також для використання в соціальній рекламі та під час проведення профілактичних заходів тощо.

2.5. Конкурсні роботи повинні відповідати тематиці безпеки дорожнього руху.

2.6. Малюнки подаються на конкурс у довільній графічній, живописній формах, виконані олівцями, фломастерами, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю. Розмір роботи не повинен бути більшим за формат А2. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо.

2.7. Твори декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, мозаїка, аплікація тощо) подаються на конкурс у довільній формі.

2.8. Фотографії подаються на конкурс у довільній формі. Розмір роботи не повинен бути більшим за формат А3. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо.

2.9. На зворотному боці кожної конкурсної роботи (або у додатку до роботи) необхідно зазначити:

назву роботи;

прізвище, ім'я, по батькові та дату народження автора;

місце проживання (повну адресу) автора;

назву навчального закладу, контактний телефон.

2.10. Критерії оцінювання конкурсних робіт:

актуальність та повнота розкриття тематики;

авторська позиція;

оригінальність оформлення;

ступінь самостійності автора у виконанні роботи;

якість роботи;

естетичний вигляд роботи тощо.

ІІІ. Організація Конкурсу

3.1. 1-й етап - проводиться районними та міськими підрозділами Державної автомобільної інспекції УМВС України із залученням відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

3.2. Конкурсні роботи районних та міських етапів, які посіли перші місця у трьох вікових групах, районними та міськими підрозділами ДАІ до 1 травня 2014 року направляються до Управління Державної автомобільної інспекції для участі у 2-му етапі конкурсу. Від кожного району та міста має надійти не більше дев'яти творчих робіт.

3.3. 2-й етап - проводиться УДАІ УМВС із залученням управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.

VI. Визначення та нагородження переможців Конкурсу

6.1. Переможці Конкурсу визначаються журі в кожній віковій категорії відповідно до критеріїв оцінювання та за відповідним напрямком творчих робіт.

6.2. Переможці нагороджуються дипломами та призами. Крім того, журі та організатори можуть установлювати спеціальні нагороди окремим учасникам, які виявили оригінальність та креативний підхід до виконання робіт.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У конкурсній комісії НАБ ...
Наступна новина: Вже шестеро вінничан ...

КОМЕНТАРІ