У Рівненській області впроваджуємо технології дистанційного навчання

У Рівненській області впроваджуємо технології дистанційного навчання

07.03.15 08:46 0 691
Урок з використанням технологій дистанційного навчання з предмета «Основи трудового законодавства» проведено 5 березня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості для слухачів, які навчаються на базі Дунаєвецького районного центру зайнятості Хмельницької області.

Слухачі групи за напрямом «Нові технології вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасної сільгосптехніки» – безробітні з числа трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, які перед працевлаштуванням отримали можливість підвищити свою кваліфікацію на короткотермінових курсах. Вони вивчають сучасні агротехнології, вітчизняну та зарубіжну сільськогосподарську техніку, новітні засоби та обладнання для проведення її діагностики і ремонту, охорону праці в галузі тощо. Таке навчання сприяє підвищенню конкурентоспроможності кожного претендента на робоче місце, його привабливості для роботодавців.

Навчальна програма курсу передбачає й вивчення актуальних для кожного громадянина питань, пов'язаних з трудовим законодавством. На заняттях розглядають аспекти укладання трудових договорів, умови прийняття на роботу, особливості розірвання трудового договору та звільнення працівників, правове регулювання робочого часу та часу відпочинку, трудової дисципліни, дисциплінарної та матеріальної відповідальності, вирішення трудових спорів тощо.

Отримати необхідну інформацію та відповіді на запитання, які хвилюють дорослих слухачів, допомогла мешканцям Хмельниччини досвідчений позаштатний викладач Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ Тетяна Кислюк. Вона провела зі слухачами уроки дистанційно, в on-line режимі, за допомогою сучасних технічних засобів та нового ліцензійного програмного забезпечення TeamViewer. При цьому слухачі мали можливість не лише чути та бачити викладача, але й переглянути тематичне відео та мультимедійну презентацію.

Використанням такої нової форми навчання і слухачі, і викладач задоволені, а фахівці Дунаєвецького центру зайнятості виявили бажання та готовність продовжити співпрацю з Рівненським ЦПТО ДСЗ у напрямі професійного навчання дорослого населення з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Посиденьки у гостях ...

КОМЕНТАРІ