Психологи рекомендують рідним бійців,які на фронті,говорити про кохання

Психологи рекомендують рідним бійців,які на фронті,говорити про кохання

07.03.15 08:25 0 653
Психологічної підтримки потребують не тільки військові на сході, а й їхні близькі. Адже кожного дня вони з новин дізнаються про смерть військових і щомиті просять Бога, щоб це був не їхній герой. Саме для них у Львові організували психологічні зустрічі допомоги. Український солдат на Донбасі. Фото: ZIK/EPA/ROMAN PILIPEY

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марії Шиманської.

Одна із відвідувачок зустрічей психологічної допомоги – львів‘янка Соломія. Дівчина розповідає: на схід відправила уже майже всіх своїх рідних та друзів. Хтось служить в «Айдарі», хтось в «Азові», інші ж були в Пісках, а когось кілька місяців тому призвали у ЗСУ. Та дівчина каже, що найважче – чекати дзвінка, смски чи повідомлення в соцмережі зі словами «Я живий».

«Нещодавно, я подумала, що раніше, у час світових воєн, не було інтернету чи телефонного зв‘язку. На листи люди могли чекати роками. Тож, мабуть, просто собі зарубали у підсвідомості, що потрібно чекати. Без таких способів зв‘язку, які маємо зараз, це сприймається набагато спокійніше», – вважає Соломія.

Щоб хоч якось допомогти своїм близьким, дівчина стала волонтером. Психологи кажуть, саме так жінки можуть пережити війну, коли їхні найдорожчі на фронті.

«Дуже важливо, щоб жінки зосереджувала свою увагу на тому, що відбувається зараз. Часом, ми йдемо за своїми емоціями і пробуємо проконтролювати те, що ми не можемо проконтролювати», – розповідає психолог Марта Чумало.

А щоб не втрачати теплоти стосунків через свист куль та звуки «Градів», психологи рекомендують у коротких телефонних розмовах говорити не про війну, а, до прикладу, про кохання.

«Маємо підтримувати тих чоловіків, які зараз на фронті. Продемонструвати, що їх цінують та чекають, що вони потрібні. Це найвагоміше для кожної людини», – зазначає Марта Чумало.

Усі охочі можуть записатись на психологічні зустрічі через соціальні мережі або задзвонивши на гарячу лінію міської ради.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі купців металу ...

КОМЕНТАРІ