8 березня у Львові рабин прочитає лекцію про жінок,а католики і євреї спільно помоляться

8 березня у Львові рабин прочитає лекцію про жінок,а католики і євреї спільно помоляться

07.03.15 08:43 0 592
У неділю, 8 березня, єврейські громади на католицькій Службі співатимуть молитву на вшанування жінок.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У Римо-католицькій парафії св. Івана Павла (вул. Хуторівка, 35А, каплиця Філософсько-богословського факультету УКУ о 12.00 помічник головного рабина України – Рабин Сіва Файнерман прочитає лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще гарнішою». Опісля відбудеться католицька Служба з єврейськими співами.

«8 березня не є суто християнським святом, але оскільки для багатьох людей цей день є важливим, чому не звертати уваги цього дня на найпрекрасніший дар Бога, яким є жінка? Жінка є княгинею дому, носить в собі життя. Важливим є відкрити наново значення покликання жінки. У тому допоможе лекція Рабина Сіви Файнермана, помічника головного рабина України (прогресивного юдаїзму).

У католицький Службі візьмуть участь гості з єврейської синагоги на чолі з рабином. З традиційними єврейськими піснями в сучасному звучанні виступлять Наталія Вакшинська і Євген Тепер. Інша спільнота – студентський клуб «Гілел» – співатиме духовні пісні. Захід об’єднає, як сказав про євреїв і християн св. Іван Павло, «старших і молодших братів». Часи доброго співіснування повертаються. У тому дусі зустрінемось – християни і євреї у неділю», – розповідає о. Григорій Драус.

На заході також можна буде взяти участь у короткому майстер-класі і навчитись, як з простих матеріалів (папір, клей) зробити дешевий, але гарний подарунок власноруч. Заняття проводитимуть Володимир і Анна з педагогічного товариства з Рівного.

Програма:

11.00 – майстер-клас «Як зробити власноруч прості і гарні подарунки»

12.00 – лекція і католицька служба з єврейськими співами.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ