До річниці Шевченка триває гастрольний тур скрипаля Кирила Стеценка по Західній Україні

До річниці Шевченка триває гастрольний тур скрипаля Кирила Стеценка по Західній Україні

07.03.15 12:43 0 715
До річниці від дня народження Тараса Шевченка триває гастрольний тур по Західній Україні скрипаля Кирила Стеценка «Скрипкове дерево роду», а також концерт у Київській філармонії.

Як повідомляють організатори, гастрольний тур включає десять філармонійних виступів у Чернівцях, Коломиї, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Києві, Вінниці, Кам’янець-Подільському, Хотині та Хмельницькому в період з 2 по 13 березня 2015 р. Протягом року плануються також тури на Південь і Схід України.

9 березня відбудеться унікальний концерт «Скрипкове дерево роду» у Колонному залі Національної філармонії України, який присвячено 201-річниці Т. Шевченка і завершенню ювілейного року поета. Він є кульмінацією І-го всеукраїнського турне «Скрипкове дерево роду».

«Ідея програми і концертного туру – піднесення віри в силу добра та зміцнення національного духу. Музика – це звукова голограма поведінки душі – душі індивідуальної та душі національної. Тепер, коли війна випробовує нашу країну на міцність, сила духу та чітка визначеність у виборі власної культурної та цивілізаційної ідентичності є запорукою не лише перемоги, а й плодальшого розвитку. Українські козаки помирали за віру і звичай. Це означає, що обрані ними духовні та етичні ідеали – український спосіб життя були найвищими і найважливішими цінностями. «Скрипкове дерево роду» покликане утверджувати наші найвищі духовні цінності шляхом поширення музики української душі, музики українського духу», – сказав автор проекту – скрипаль, композитор, заслужений артист України Кирило Стеценко.

Основа програми – шедеври української академічної музики XVIII-XXI ст. – твори М. Березовського, М. Лисенка, К. Стеценка, Д. Січинського, В. Косенка, М. Скорика. Стилістичний діапазон: бароко, класицизм, романтизм, імпресіонізм, неофольклоризм, постмодернізм. Сім творів Т. Шевченка читає народний артист України Анатолій Паламаренко. Ексклюзивом програми стане декламація «Івана Підкови» в дуеті зі скрипкою у стилі «думо-джаз». На біс готуються інтерактивні сюрпризи.

У рамках проекту відбудеться перше публічне виконання поезії «Іван Підкова» Т. Шевченка з імпровізаціями скрипки у стилі «думо-джаз»; прем’єра синхронізації «Заповіту» Т. Шевченка з маловідомою фортеп’янною версією К. Г. Стеценка (1882-1922); показ актуалізованих скрипкових транскрипцій «Думи про Нечая» Д. Січинського та «Токати» М. Лисенка; оприлюднення виконавських принципів «Театру музичної магії» та концепції інтерактивних концертів майбутнього у «Форматі 5і».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львові на вокзалі ...

КОМЕНТАРІ