Капітан Олеся Семак: "Я з дитинства милувалася міліцейською формою,яка так пасувала моєму батькові…"

Капітан Олеся Семак: "Я з дитинства милувалася міліцейською формою,яка так пасувала моєму батькові…"

07.03.15 08:32 0 659
Ніжна й тендітна жінка, але разом з тим – дуже цілеспрямована, з твердим характером. Це капітан іршавської міліції Олеся Семак. На її обличчі квітне щира посмішка. Тож одразу зрозуміло, коли заходиш у її кабінет, що ця людина знаходиться «на своєму місці», що вона займається улюбленою справою.

- Ще з дитинства мені подобалася міліцейська форма. Щодня я виглядала з віконечка додому батька, якому так пасувала міліцейська форма, - згадує Олеся.

Більше 25 років свого життя віддав міліції її батько Юрій Котубей. Але вийти на пенсій не встиг - його життя обірвала смерть… Про цю людину іршавські правоохоронці згадують тільки хороші слова. Будучи заступником начальника по роботі з персоналом, він умів знайти компроміс у будь-якій ситуації, міг надати пораду чи допомогти вийти з критичної ситуації, яких у працівників міліції під час служби багато.

Олеся вирішила піти стопами батька. Її мрія про міліцію стала реальністю після вступу до Національної академії внутрішніх справ України. Після її закінчення Олеся прийшла працювати помічником слідчого Іршавського райвідділу міліції. Протягом двох років допомагала слідчим райвідділу. До всіх їх доручень відносилась добросовісно і з відповідальністю.

Через деякий час Олесю Семак призначають на посаду старшого інспектора з кадрового забезпечення, де вона працює вже більше 12 років. Спочатку було важко, зізнається Олеся Юріївна, але потім вона адаптувалась. Нині вміло надає практичну допомогу в проведенні навчання, здійснює процес кадрових перестановок, порядок присвоєння спеціальних звань, внесення заохочень та дисциплінарних стягнень, а також звільнення працівників з органів внутрішніх справ. Вона також проводить відбір на навчання у виші системи МВС України, на курси підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів.

Значна робота проводиться також з молодими фахівцями, які після закінчення вузів приходять на роботу до райвідділу. Олеся Юріївна каже, що найбільш поширена проблема, з якою зустрічаються молоді працівники міліції, це адаптація до специфіки служби у міліції. Тут і ненормований робочий день, невисока заробітна плата, низька технічна оснащеність робочих місць тощо. Ці проблеми молодим фахівцям часто допомагають долати працівники служби кадрів.

Робота має бути виконана вчасно та якісно. Цим правилом наша героїня керується сама, цього ж вимагає від інших. Особливо коли це стосується дисципліни і носіння форменого одягу.

При цьому Олеся Семак - не тільки жінка-міліціонер, а ще й мама та дружина. Вдома на неї чекають маленький синок Юрчик та чоловік Борис, які з порозумінням відносяться до маминої роботи. Вона ж намагається виконати максимум обов′язків - як робочих, так і тих, що стосуються найрідніших людей.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: 10-11.03 - у Житомирській ...

КОМЕНТАРІ