Львівські свободівці у Білогорщі вшанували пам'ять Романа Шухевича

Львівські свободівці у Білогорщі вшанували пам'ять Романа Шухевича

07.03.15 10:10 0 731
Львівські свободівці 5 березня 2015 року взяли участь у вшануванні пам'яти головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича (Тараса Чупринки).

Заходи з вшанування пам'яти відбулися у Білогорщі на місці останнього бою та загибелі Романа Шухевича. Представники обласної та міської організації ВО "Свобода" спершу поклали квіти та вінки до пам'ятника Романові Шухевичу. Опісля священнослужителі відслужили панахиду.

Під час віча голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Йосиф Ситник наголосив: "Ми тут, бо маємо пам'ять. Людина, яка має пам'ять, стає особистістю, народ – нацією, а країна – державою. Ми вшановуємо пам'ять крайового провідника ОУН на західноукраїнських землях Романа Шухевича, який високо цінував ідеологічний та просвітницький вишкіл. Шухевич – це надпотужний ідеологічний боєць, саме тому українці тримались десятиліттями. Культурологічно-ідеологічну просвітницьку роботу на сході у часи УПА провідник вважав важливішою за зброю, що є дуже актуальним .

Він міркував категоріями урядовця, бо створив Українську головну визвольну раду (УГВР), реформував ОУН у напрямку від одноосібного лідера до колегіяльного органу. Також Шухевич вважав, що у час війни управління має бути централізованим.

Головнокомандувач УПА казав: "Мудрого не одурити, чесного не купити, мужнього не зламати". Для генералів і провідників лише зброї для захисту своєї землі замало, потрібне ще й виховання на подвигах своїх предків. Нація не згасає у своєму героїзмі!".

Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук, вшанування пам'яти головного командира УПА є демонстрацією вічності ідеалів, за які боровся і загинув Роман Шухевич та тисячі бійців Української Повстанської Армії.

"Він помер, до останнього вірячи в святість української національної ідеї, у невідворотність її перемоги. Без страху заглядаючи смерті в очі, завжди зі своїми бійцями ділив гірку чашу бою, адже мав у серці істину, яка попри виселення, голодомори, розстріли, навічно збережеться в пам'яті українського народу.

боротьба за нашу державу триває, боротьба не тільки за українську землю, але й за душу кожного українця. Вже у наш час герої фронту продовжують справу Романа Шухевича і його воїнів, за його прикладом, захищаючи українську державність від посягань ворога", – наголосив Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ