Жінки Служби порятунку: професіоналізм,працелюбність та сталева витримка

Жінки Служби порятунку: професіоналізм,працелюбність та сталева витримка

08.03.15 10:28 0 1026
З кожним роком у всьому світі, і в Україні зокрема змінюється роль жінки у суспільстві. Все частіше стає жінка стає керівником, менеджером, управлінцем. Напередодні 8 березня, я також замислився над питанням: а яку ж роль відіграють представниці прекрасної статі у нашій Службі? Адже, спілкуючись зі своїми колегами-жінками з США, Канади та практично всіх країн Європейського Союзу, а також Бразилії, Іспанії, Малайзії, Філліпін, які обіймають керівні посади у пожежних частинах, я зрозумів, що вони часом навіть більш наполегливо та відповідально підходять до виконання своїх службових обов’язків, ніж чоловіки, є більш стресостійкими, мають чудову професійну підготовку. Це дійсно позитивним досвідом, який ми прагнемо впровадити на шляху до побудови Служби європейського рівня.

Ми вже розпочали цей процес. Наразі в Службі порятунку працює майже 7,5 тисяч жінок. І з кожним роком курсантами наших профільних вузів стає все більше і більше дівчат. Приємно констатувати, що на вступних іспитах з фізичної підготовки вони дають фору хлопцям. А під час навчання - стають переможцями спортивних змагань та конкурсів. Відвідуючи наші університети, я дійсно бачу завзятих дівчат-курсантів, які хочуть працювати та найголовніше – вміють це робити, використовуючи сучасні методи у галузі цивільного захисту. Саме таких жінок-фахівців я бачу у майбутньому керівниками структурних підрозділів.

Я вже неодноразово на власному досвіді переконувався, що жінка-керівник не поступається чоловікові і може навіть ще ефективніше та продуктивніше організувати роботу. Якщо раніше для центрального апарату ДСНС було дещо незвично, коли жінки обіймають посади начальників, то відтепер вони є керівниками департаментів, управлінь та відділів Служби. Вони відповідально, цілеспрямовано та впевнено підходять до виконання своїх обов’язків.

Їхні наполегливість та продуктивність є запорукою позитивних результатів. Працівниці нашої Служби мають відмінну фізичну та професійну підготовку, нарівні з чоловіками рятують людей, відстоюють честь ДСНС на міжнародних змаганнях, конкурсах. Тому я впевнений, що вони мають такі ж права обіймати високі керівні посади. Переконаний, що пройде час - і гендерна політика вийде за межі центрального апарату, а жінка-керівник стане звичним явищем і для гарнізонів Служби порятунку. Вважаю, що саме завдяки гармонійному тандему жінок та чоловіків вже найближчим часом ми зможемо сформувати європейську Службу порятунку й впровадити новітні технології та методи роботи у галузі цивільного захисту.

Голова Державної служби України

з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Вибухи в Нігерії: ...

КОМЕНТАРІ